Kokeile kuukausi maksutta

MaaS Global ja NCC pilotoivat uutta Whim-liikkumissovellusta

Sovellus yhdistää jaetut kulkumuodot.

NCC testasi Whimin potentiaalia kalliiden parkkipaikkojen rakentamisen korvaajana. Kuva: MaasGlobal

MaaS (Mobility as a Service) eli liikkuminen palveluna tarkoittaa usean jaetun kulkumuodon yhdistämistä arjen liikkumisessa saumattomasti pelkän henkilöautoilun sijaan.

Kokeilun aikana pilottiryhmä testasi Whim-sovellusta, joka yhdistää julkisen liikenteen, yhteiskäyttöautot, vuokra-autot, kaupunkipyörät, sähköpotkulaudat ja taksit.

”Testasimme Whimin potentiaalia kalliiden parkkipaikkojen rakentamisen korvaajana kehitteillä olevia kohteitamme silmällä pitäen. Haluamme tarjota uusia palvelupaletteja sekä yhä ekologisempia liikkumisratkaisuja kehittämiemme kiinteistön käyttäjille”, NCC:n kiinteistökehittäjä Eelis Rytkönen kertoo.

Pilottiryhmä jätti kokeilujakson ajaksi vanhat tutut liikkumismuodot, ja pilotti tarjosi kokeilijoille tietyn liikkumisbudjetin, joka oli vapaasti käytettävissä.

”Mahdollisuus kokeilla uusia kulkuvälineitä otettiin rohkeasti vastaan. Kokoamme nyt kokemukset yhteen ja katsomme, miten liikkumissovellusta voidaan jatkossa hyödyntää ja jatkojalostaa asiakkaidemme tarpeisiin kiinteistökehityksessä, Rytkönen sanoo.

Suomalaislähtöisellä Whim-liikkumissovelluksella on tehty jo yli 16 miljoonaa matkaa.

” Asumisen ja liikkumisen yhdistäminen on yksi suurimpia tulevaisuuden trendejä. Sillä on keskeinen rooli tuottavuuden nostamisessa ja kaupunkien ilmastotavoitteiden saavuttamisessa”, MaaS Globalin toimitusjohtaja Sampo Hietanen sanoo. 

Whim-kokeilu on osa NCC:n Urban Sense -palvelukonseptia, jonka tavoitteena on luoda urbaani käyttäjäkokemus ja tukea toimitilakohteissa rakennuksen loppukäyttäjän arkea. Urban Sense tarjoaa NCC:n kumppaneille mahdollisuuden testata teknologioita ja palveluita todellisessa ympäristössä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “MaaS Global ja NCC pilotoivat uutta Whim-liikkumissovellusta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat