Senaatti myi kaksi kiinteistöä Lappeenrannassa

Senaatti-kiinteistöt on allekirjoittanut kahden erillisen ostajan kanssa kiinteistökaupat Lappeenrannan Sairaalanmäellä sijaitsevista kahdesta kiinteistöstä.

Tiedotteen mukaan rakennukset ovat olleet alun perin Puolustusvoimien käytössä asuin- ja talousrakennuksina sekä sairaalakäytössä. Myöhemmin niissä on toiminut myös päiväkoti.

Rakennukset sijaitsevat Sairaalanmäellä Lappeenrannan ydinkeskustan länsipuolella. Rakennusten lähiympäristössä sijaitsee pääasiassa asuinkerrostaloja.

Sairaalanmäen alue ja rakennukset ovat osa valtakunnallisesti merkittävää rakennettua kulttuuriympäristöä. Molemmat myydyistä rakennuksista ovat suojeltuja.

NIitä ei saa purkaa. Rakennuksiin tehtävistä korjaus- ja muutostöistä on pyydettävä museoviranomaisen lausunto.

Sairaalanmäen alueella on 20.10.2020 lainvoiman saanut asemakaava. Asemakaavassa alue on osoitettu keskeisiltä osiltaan liike- ja toimistorakennusten korttelialueeksi. Alueelle voidaan sijoittaa myös asuin-, majoitus- ja ravintolatiloja, päiväkoti sekä vanhusten palveluja.

Nyt tehtyjen kiinteistökauppojen myötä Lappeenrannan Rakuunamäen ja Sairaalanmäen alueelle jää valtion omistukseen ja käyttöön vielä yksi toimistorakennus.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Senaatti myi kaksi kiinteistöä Lappeenrannassa”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat