Kokeile kuukausi maksutta

Aalto-yliopistoon Suomen ensimmäinen hulevesiprofessuuri

Tehtävään on nimetty Sitowisen vesipalvelujen palvelupäällikkö, tekniikan tohtori Nora Sillanpää, joka jatkaa professuurinsa ohella palvelujen kehittämistä Sitowisessä.

Nora Sillanpää alkaa hoitaa työnsä ohella Aalto-yliopiston professuuria. Kuva: Sitowise

Sitowisen vesipalvelujen palvelupäällikkö, tekniikan tohtori Nora Sillanpää on nimetty hoitamaan Suomen ensimmäistä hulevesiprofessuurin tehtävää Aalto-yliopistoon. Sillanpää on kehittänyt kaupunkivesien tutkimusta ja hallintaa suomalaisissa yliopistoissa yli 15 vuoden ajan.

Hän jatkaa professuurinsa ohella palvelujen kehittämistä Sitowisessä hulevesien hallinnan suunnittelun ja kaupunkipurojen kunnostusprojektien parissa.

Professuurin mahdollisti Maa- ja vesitekniikan tuki ry:n rahoitus.

Aalto-yliopiston teknisen vesitalouden professori Harri Koivusalo uskoo, että kahden tehtävän yhdistäminen hyödyttää molempia maailmoja.

”Nora on alan uranuurtaja, joka tuo nyt uusia käytännön näkökulmia tutkimukseen konsulttimaailmasta. Hänellä on visio siitä, mihin suuntaan olemme menossa ja paljon annettavaa alan opetuksen ja tutkimuksen kehittämiseen”, Koivusalo sanoo.

Myös Sillanpää pitää kaksoisrooliaan hedelmällisenä.

”Konsulttitoimistossa työ on nopeatempoisempaa kuin akateemisessa maailmassa, mikä tuo ajatteluun jatkuvasti uusia näkökulmia. Toisaalta on antoisaa pyhittää yksi päivä viikossa alan tutkimuksen ja koulutuksen kehittämiselle, johon käytännön suunnittelutyö antaa perspektiiviä”, hän sanoo.

Tulevaisuuden suunnittelijoiden opastusta

Alan tutkimuksessa keskitytään Sillanpään mukaan tällä hetkellä erityisesti hulevesien hallintamenetelmien kokeelliseen tutkimukseen ja mallintamiseen. Tutkimme esimerkiksi erilaisten suodatusrakenteiden toimivuutta tutkitaan.

Toinen pääteemoista on mallinnustyökalujen kehittäminen alan suunnittelijoille. Työkaluilla mallinnetaan vihreää infraa, hulevesien määrää ja laatua sekä haitta-aineiden kulkeutumista kaupunkialueilta vesistöihin.

Adjunct Professor -tehtävässä Sillanpää ohjaa lopputöitä tekeviä opiskelijoita ja tohtorikoulutettavia Aalto-yliopiston rakennetun ympäristön laitoksella. Laitoksella koulutetaan joka vuosi noin 25 uutta diplomi-insinööriä ja tohtoriohjelmassa muutama alan tekniikan tohtori.

Tätä artikkelia on kommentoitu 6 kertaa

6 vastausta artikkeliin “Aalto-yliopistoon Suomen ensimmäinen hulevesiprofessuuri”

  1. Niin kiinteistöt joutuvat nykyään maksamaan jopa sadevedestä? Koska aletaan periä maksua ulkoilmasta????

  2. Hulakkakordinaattorin pätevyys hyvin varhaiseen hankesuunnitteluvaiheeseen, pakolliset haisaappaat ja kurahaalari määräyksiin..

    1. Hahhahhhahha olipas hauska ja nokkela keksintö. Oikein terävä vitsi!

  3. Bernerin norminpurku jatkuu. Lisää politrukkeja hyväpalkkaisiin virkoihin

    Lisää veroja

    Joku varmaan googlaa tuon professuurin alkupaljan . . .

  4. Sama porukka valittaa nyt ja silloin kun kadut tulvii rankkasateista. Kuha pääsee valittaan

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat