Kokeile kuukausi maksutta

Helsinki ja Vantaa tavoittelevat seudullista raideliikenneyhtiötä

Yhtiö perustetaan siten, että myös Espoon olisi mahdollista liittyä siihen myöhemmin.

Vantaan raitioliikenteen on määrä alkaa vuonna 2028. Kuva: HKL, Tom Toikka.

Helsinki ja Vantaa pyrkivät perustamaan yhteisen kaupunkiraideliikenneyhtiön. Valmistelu on alustavasti organisoitu niin, että uusi yhtiö voisi aloittaa toimintansa vuoden 2022 alusta. Yhtiö perustettaisiin tavalla, joka mahdollistaa Espoon liittymisen mukaan myöhemmässä vaiheessa.

Seudullisen yhteistyön tavoitteena on muun muassa saavuttaa synergiaetuja, varmistaa kokonaisuuden optimointi, keskittää raideliikenteen osaaminen yhteiseen yhtiöön ja toteuttaa raideliikenne kustannustehokkaasti.

Vantaalla mielenkiinto seudulliseen yhtiöön liittyy myös raitiovaunukaluston yhteishankinnan ja varikon suunnittelun valmisteluun. Päätös Vantaan ratikasta tehdään selvitysten jälkeen Vantaan valtuustossa vuonna 2023. Vantaan raitioliikenteen on tämänhetkisen aikataulun mukaan määrä alkaa vuonna 2028.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsinki ja Vantaa tavoittelevat seudullista raideliikenneyhtiötä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat