Kokeile kuukausi maksutta

Honkarakenne kasvatti liikevaihtoaan, tilauskanta kasvoi reippaasti

Suomesta kertynyt liikevaihto kasvoi. Honkarakenteen mukaan hirsi kiinnostaa rakennusmateriaalina entistä enemmän ja sen lisääntynyt käyttö näkyy myös projekti- ja aluerakentamiskohteissa.

 

Honkarakenne kasvatti liikevaihtoaan myös koronavuonna. Kuva: Honkarakenne

Honkarakenteen liikevaihto vuonna 2020 kasvoi 11 prosenttia 52,9 miljoonaan euroon.

Oikaistu liiketulos ja oikaistu tulos ennen veroja olivat samalla tasolla kuin edellisenä vuonna. Tilauskanta oli vuoden 2020 lopussa 39,8 miljoonaa euroa eli 44 prosenttia korkeammalla tasolla kuin vastaavana ajankohtana vuotta aikaisemmin.

Tuloskehitykseen ja kannattavuuteen vaikutti positiivisesti liikevaihdon kasvu etenkin Suomessa ja Venäjällä. Vuositulosta rasittivat kasvaneet panostukset markkinointiin ja toimihenkilöorganisaation vahvistamiseen.

Konsernin tilauskanta oli joulukuun lopussa 39,8 miljoonaa euroa, joka on 44 prosenttia korkeammalla tasolla kuin edellisen vuoden vastaavan ajan tilauskanta 27,6 miljoonaa euroa.

Honkarakenteen toimitusjohtaja Marko Saarelainen toteaa yhtiön tilinpäätöstiedotteessa, että yhtiön myynti on kehittynyt globaalista pandemiasta huolimatta hyvin ja että se näkyy erityisesti korkeassa tilauskannassa.

Hirsi kiinnostaa entistä enemmän

Suomesta kertynyt liikevaihto kasvoi, ja Suomen tilauskanta oli vuoden lopussa huomattavasti korkeammalla tasolla kuin vuotta aikaisemmin. Kasvua oli sekä kuluttajaliiketoiminnassa että projektiliiketoiminnassa. Honkarakenteen mukaan hirsi kiinnostaa rakennusmateriaalina entistä enemmän ja sen lisääntynyt käyttö näkyy myös projekti- ja aluerakentamiskohteissa.

Puurakentamisen kasvu näkyy ja on huomioitu myös kaavoituksessa.

Yhtiön viennin liikevaihto oli samaa tasoa kuin edellisenä vuonna. Pandemiatilanne vaikutti viennin markkina-alueilla negatiivisesti lähes koko vuoden.

Honkarakenteen mukaan pandemiasta johtuneet sulut ja rajoitukset pysäyttivät toistuvasti projektikohteita. Voimakkaimmin pandemian negatiiviset vaikutukset näkyivät Aasiassa ja siellä erityisesti Kiinassa ja Japanissa.

Venäjän markkinan ennakoitua positiivisempi kehitys kuitenkin ilahdutti. Venäjän liikevaihto nousi edellistä vuotta korkeammaksi.

Liikevaihto kasvaa myös tänä vuonna

Honkarakenne arvioi, että yhtiön liikevaihto kasvaa myös kuluvana vuonna 2021 ja tulos ennen veroja on parempi kuin edellisenä vuonna.

Yhtiön näkemys vuoden 2021 kehityksestä perustuu olemassa olevaan tilauskantaan ja näkemykseen markkinan kehittymisestä sekä yhtiössä tehtyihin kehittämistoimenpiteisiin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Honkarakenne kasvatti liikevaihtoaan, tilauskanta kasvoi reippaasti”

Vastaa