Kokeile kuukausi maksutta

HSY tutkii jätevesilämmön talteenottoa – pääkaupunkiseudun lisäksi mukana myös Turku

Tavoitteena on lisätä uusiutuvan energian tuotantoa ja rakentaa kestävää kaupunkiympäristöä.

Tulevina vuosina myös kuvassa näkyvän Blominmäen jätevesien lämpöenergia pyritään ottamaan hyötykäyttöön.
Kuuntele juttu

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY on käynnistänyt lajissaan ensimmäisen yhteishankkeen, jossa tutkitaan jätevesilämpöä yhteiskunnan lämpöenergiataloudessa.

Tavoitteena on selvittää jätevesilämpöä  lämpöenergiataloudessa jätevettä tuottavalta kiinteistöltä puhdistetun jäteveden purkuun asti. Samalla huomioidaan jätevesilämmön vaikutus biologiseen typenpoistoon jätevedenpuhdistamoilla. Lähtökohtana kuitenkin on, etteivät puhdistamot heikennä lämmön talteenoton kustannuksella jäteveden typenpoistoaan.

”HSY:n tavoitteena on lisätä uusiutuvan energian tuotantoa ja näin rakentaa kestävää kaupunkiympäristöä. Tässä yhteishankkeessa on tarkoitus nostaa esiin lämmön talteenoton kokonaisuus, jotta mittavissa investoinneissa ei päädyttäisi osaoptimoinnin kautta tehottomampaan ja ilmaston kannalta epäedullisempaan ratkaisuun”, toteaa vesihuollon toimialajohtaja Tommi Fred.

Kokonaisuutta tutkitaan sekä pääkaupunkiseudulla että Turun seudulla laajalla yhteistyöllä. Hankekonsortion pääpartnerina toimii HSY ja sen hankepartnereita ovat Turun seudun puhdistamo, Turun Vesihuolto, Turun Seudun Vesi, Helen, Fortum ja Turku Energia. Muita yhteistyökumppaneita ovat Aalto-yliopisto, VTT, Fluidit, AFRY Finland sekä Gaia Consulting, joilta hankekonsortio ostaa tutkimus- ja projektinhoitopalveluita.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “HSY tutkii jätevesilämmön talteenottoa – pääkaupunkiseudun lisäksi mukana myös Turku”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat