Kokeile kuukausi maksutta

Kreate rakentaa Paraisille uuden läppäsillan

Vanhan sillan alituskorkeus on vain 1,7 metriä läpän ollessa kiinni.

Kreate toteuttaa Paraisten Lillholmeniin uuden läppäsillan. Maantielle 12029 Skräbbölen ja Gunnarsnäsin väliin rakennettava silta korvaa vanhan, vuonna 1982 rakennetun sillan. Kreaten ja Varsinais-Suomen ely-keskuksen allekirjoittaman urakkasopimuksen arvo on noin kahdeksan miljoonaa euroa.

”Vanhassa sillassa on ollut viime vuosina paljon käyttöongelmia, joten meille on tärkeää, että läppäsilta saadaan toimintavarmaksi. Uudistuksen myötä poistuu läpän itsepalvelukäyttö ja sillan käyttö tulee turvallisemmaksi. Avaus suoritetaan jatkossa kamerayhteyksien avulla hallitusti valvomosta”, kertoo Varsinais-Suomen ELY-keskuksen siltainsinööri Ari Salo tiedotteessa.

Nykyinen silta on rakennettu maapenkereelle. Penkereen maatuki on paalutettu, ja sillan läpän toinen pää on ponttonin päällä. Sillan ali kulkee kesäaikaan vilkkaasti liikennöity veneväylä, jonka pohjoispäässä sijaitsevan läpän alituskorkeus on ollut vain 1,7 metriä. Uuden, 254-metrisen sillan valmistuttua vesiliikenteen estevaikutus poistuu kokonaan alle kuusi metriä korkeilta aluksilta. Tämä vähentää läpän avaamistarvetta ja sujuvoittaa liikennettä myös sillalla. Uusi silta on vanhaa leveämpi.

Uusi silta korvaa nykyisen teräsbetonisen ponttonin ja itsepalveluläpän. Nykyinen penger puretaan koko sillan pituudelta ja veden virtausolosuhteita parannetaan. Uusi silta muodostuu kolmesta erillisestä siltarakenteesta, joista 25 metrin jänteessä oleva keskimmäinen silta on avattava. Sen molemmille puolille rakennetaan nelijänteiset kiinteät siltaosuudet. Ne ovat jännitettyjä betonisia jatkuvia palkkisiltoja, ja sillan keskellä oleva silta on vastapainottamaton hydraulitoiminen läppäsilta.

Sillan kaikki tuet perustetaan porapaalujen varaan ja lisäksi osa välituista ankkuroidaan paalun läpi peruskallioon asti. Läpän teräksinen päällysrakenne asennetaan valmiiksi koottuna joko nostamalla tai tunkkaamalla.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kreate rakentaa Paraisille uuden läppäsillan”

Vastaa