Kokeile kuukausi maksutta

Lehto tarjoaa maalämpökonttia myös korjauskohteisiin- tarvittava tekniikka omaan piharakennukseen

Järjestelmää on jo hyödynnetty uudiskohteissa, mutta markkinoita uskotaan löytyvän myös vanhemmista kiinteistöissä, joissa pohditaan isompia energiaremontteja.

Lehto on tuonut markkinoille maalämpökontin, jonka se uskoo ratkovan energiaremontteihin liittyviä haasteita myös vanhoissa taloyhtiöissä. Yhtiön kehittämä ratkaisu on rakennuksen sisälle tai osaksi ulkorakennusta sijoitettava lämpöeristetty kontti, joka pitää sisällään taloyhtiön lämpökeskuksen eli lämpöpumpun, käyttövesivaraajan ja energiavaraajan.

Kontti on varustettu modernilla etävalvontajärjestelmällä, jonka avulla lämmitystä voidaan hallita ja seurata etänä.

Järjestelmää on jo hyödynnetty uudiskohteissa, mutta markkinoita uskotaan löytyvän myös vanhemmista kiinteistöissä, joissa pohditaan isompia energiaremontteja.  Maalämpökontti on ulkomitoiltaan noin parkkiruudun kokoinen.

”Maalämpö on houkutteleva vaihtoehto ekologisuutensa ja matalien käyttökustannustensa ansiosta. Monesti siihen siirtyminen jää kuitenkin toteutumatta, kun taloyhtiön tekniset tilat eivät sovellut laitteiston sijoituspaikaksi. Kontin avulla tekniikka saadaan erilliseen piharakennukseen”, kertoo suunnittelupäällikkö Timo Turunen Lehdolta.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Lehto tarjoaa maalämpökonttia myös korjauskohteisiin- tarvittava tekniikka omaan piharakennukseen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat