Kokeile kuukausi maksutta

Liikevaihto laski joulukuussa kaikilla toimialoilla – rakentaminen pärjäsi keskimääräistä paremmin

Liikevaihto laski sekä edelliseen kuukauteen että vuoden takaiseen verrattuna.

Tilastokeskuksen julkaiseman päätoimialojen liikevaihtoennakon mukaan liikevaihto laski joulukuussa teollisuuden, kaupan, palveluiden ja rakentamisen päätoimialoilla marraskuuhun verrattuna. Suurin lasku tapahtui koko teollisuuden kausitasoitetussa liikevaihdossa, joka laski 1,6 prosenttia edeltävästä kuukaudesta. Rakentamisen liikevaihto puolestaan supistui 1,2 prosenttia edeltävästä kuukaudesta. Koko kaupan ja muiden palveluiden kausitasoitetut liikevaihdot laskivat 1,5 prosenttia edellisestä kuukaudesta.

Myös joulukuun työpäiväkorjattu liikevaihto laski kaikilla päätoimialoilla vuoden takaiseen verrattuna. Koko teollisuudessa laskua tapahtui 7,9 prosenttia, rakentamisessa 5,5 prosenttia. Kaupan alalla laskua tapahtui 2,2 prosenttia ja palveluissa peräti 13,5 prosenttia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Liikevaihto laski joulukuussa kaikilla toimialoilla – rakentaminen pärjäsi keskimääräistä paremmin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat