Lujabetoni pilotoi esivalmistusta Tuusulassa – Superlaattojen seuraksi myös Firan moduulikylppärit

Ikkunat ja parvekeovet kiinnitetään seinäelementteihin jo tehtaalla. Kylpyhuoneet tehdään Lujabetonin ja Fira Modulesin kehittämällä integroidulla kylpyhuonekonseptilla.

Tuusulan Kauppaholvi-asuinkerrostalossa hyödynnetään uusia esivalmistusinnovaatioita. (Kuva: Lujabetoni)

Tuusulassa rakenteilla olevassa Tuusulan Kauppaholvi-asuinkerrostalokohteessa pyritään maksimoimaan sen esivalmistusaste.

Kohteen elementtitoimittajana on Lujabetoni, jolle Kauppaholvi on modulaarirakentamisen pilottikohde. Esimerkiksi  ikkunat ja parvekeovet on kiinnitetty seinäelementteihin jo tehtaalla. Myös parvekekaiteet kiinnitetään elementteihin asiakkaan toimesta ennen laattojen nostoa holville.

Lujabetonin ratkaisuja hyödynnetään myös runko- ja märkätilarakentamisessa. Lujabetonin ja Fira Modulesin kehittämällä integroidulla kylpyhuonekonseptilla tehdään kaikki hankkeen 89 kylpyhuonetta. Tehtaalla valmistettava kokonaisuus nostetaan paikalleen elementtiasennuksessa.

Kohteen ulokeparvekkeiden laatat esivalmistetaan Lujabetonin elementtitehtailla, valetaan kiinteäksi osaksi Superlaattoja Järvenpään tehtaalla ja toimitetaan yhtenä kokonaisuutena työmaalle. Superlaatta parvekkeineen asennetaan yhdellä nostolla ilman kalliita tuentatorneja tai liitosvaluja.

”Parvekkeen asentaminen Superlaatan pitkälle sivulle on läpimurto integroidun ulokeparvekkeen vapaaseen hyödyntämiseen. Ratkaisu mahdollistaa pitkät ja leveät parvekkeet”, kertoo elementtiyksikön johtaja Kari Turunen Lujabetonilta.

Lisäksi kohteessa käytetään Superlaattaan integroitua vesikiertoista lattialämmitystä, jota hyödynnetään jo rakennusvaiheessa laatastojen kuivattamiseen sekä Lujabetonin Smart Concrete-sovellusta betonirakenteiden kosteuden mittaamiseen ja kosteusturvalliseen lattioiden pinnoittamiseen.

Kohteen projektinjohdosta vastaa COfLOW oy.

Hankkeen asennus on käynnissä ja Lujabetonin toimitukset jatkuvat asuntorungon jälkeen kohteen pysäköintitalon asentamisella toukokuulle 2021 asti.

Uutinen päivitetty 24.3. klo13.20. Täsmennetty Lujabetonin rooli elementtitoimittajaksi.

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “Lujabetoni pilotoi esivalmistusta Tuusulassa – Superlaattojen seuraksi myös Firan moduulikylppärit”

  1. ”Parvekkeen asentaminen Superlaatan pitkälle sivulle on läpimurto integroidun ulokeparvekkeen vapaaseen hyödyntämiseen. Ratkaisu mahdollistaa pitkät ja leveät parvekkeet”. Miten kun niitä isoja parvekkeita on jo todella pitkään yritetty välttää, kun ne ovat kallistava tekijä bulkkituotannossa. Mistä niihin nyt on rahat putkahtamassa.

    Firan kylpyhuonemoduli…. mitä arvelette, kiitelläänkö 50 vuotta sitten esiteltyä ja Firan uudelleen viriteltyä innovaatiota kolmenkymmenenvuoden päästä? Ei, aikaisemmille oksennetaan parasta aikaakin. Kylpyhuonemodulit ovat jostain syystä saatu taas tapetille, kun on halvalla päästävä, anteeksi, tulosta tehtävä. Tämä ei ole sitä todellista laatuajattelua ja ammattirakentamista, sitä kuitenkin edelleen tehdään.

  2. Kuvassa näkyy parvekkeissa aika erikoisia viritelmiä. KH-moduulit ovat käyttäjilleenkin murheenkryynejä koholla olevan kosteuden takia, saattaa olla, että se menee nipin napin takuuajan.

    1. Mihin perustat väitteesi? Siihen että et itse osaa organisoida moduulituotantoa kosteusteknisesti toimivalla tavalla, niin kukaan muukaan ei osaa?

      1. Moni kakku päältä kaunis, mutta SISÄLTÄ MÄRKÄ!

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat