Purkukartoitus lisää kierrätystä – haasteellisinta on haitta-aineiden määrälaskenta

Purkukartoitus pakottaa tarkastelemaan materiaalien kierrätysmahdollisuuksia aiempaa suunnitelmallisemmin.

Kuvituskuva. Luvituksia on monenlaisia. Rakennusvalvonta vaatii nykyisin, että rakennuksesta purettavat materiaalit ja niiden määrät on ilmoitettava rakennuslupavaiheessa. Se on yksi syy, miksi Tieteiden talossa Helsingissä tehdään purkukartoitusta.
Korjaamisessa ja kokonaispuruissa syntyy valtaosa, noin 85 prosenttia Suomen rakennus- ja purkujätteistä. Yhteensä tätä jätettä kertyy noin 1,6 miljoonaa tonnia vuodessa. Purkukartoitus on vapaaehtoinen toimenpide tai työkalu, joka on kehitetty edistämään tämän jätemäärän hyödyntämistä ja arviointia sekä vähentämään ympäristöriskejä ja hiilidioksidipäästöjä.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Purkukartoitus lisää kierrätystä – haasteellisinta on haitta-aineiden määrälaskenta”

Viimeisimmät näkökulmat