Ruduksen betonimurskeelle vihreää valoa Väylävirastolta – selvitti soveltuvuustestin

Arviointi sujuvoittaa ja nopeuttaa hankekohtaista päätöksentekoa. Materiaaleista kuitenkin päätetään edelleen hankekohtaisesti.

Betoroc sai Väylävirastolta uusiomateriaalien teknisen soveltuvuuden arvioinnin ensimmäisenä betonimurskeena Suomessa. (Kuva: Rudus)

Ruduksen Betoroc-betonimurske on läpäissyt Väyläviraston uusiomateriaalien käyttöä koskevat soveltuvuustestit.  Arvioinnin perusteella Betoroc-mursketta voidaan käyttää Väyläviraston ja ELY-keskusten maanteitä ja ratojen huoltoteitä koskevissa hankkeissa ilman erillistä hankekohtaista soveltuvuuden arviointia.

Betoroc-betonimurske on Ruduksen kehittämä CE-merkitty betonin kierrätyksen lopputuote. Betoroc sai Väylävirastolta uusiomateriaalien teknisen soveltuvuuden arvioinnin ensimmäisenä betonimurskeena Suomessa.

”Arviointi sujuvoittaa ja nopeuttaa hankekohtaista päätöksentekoa. Materiaaleista kuitenkin päätetään aina hankekohtaisesti. Ominaisuuksista ja laatuluokasta riippuen Betorocin käyttö on mahdollista tien kantavassa ja jakavassa kerroksessa, penkereessä, kaivantojen lopputäytöissä sekä ratojen huoltoteillä”, toteaa Väyläviraston asiantuntija Laura Valokoski tiedotteessa.

Ohjeen tarkoituksena on varmistaa, että arvioitavalla uusiomateriaalilla voidaan toteuttaa toimivia ja turvallisia rakenteita. Samalla edistetään uusiomateriaalien käyttöä poistamalla ja hallitsemalla tekniseen toimivuuteen liittyviä epävarmuuksia ja riskejä. Keskeisiä tekijöitä arvioinnissa ovat muun muassa riittävä käyttöhistoria sekä suunnittelun ja käytön ohjeistus.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ruduksen betonimurskeelle vihreää valoa Väylävirastolta – selvitti soveltuvuustestin”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat