Vahanen-yhtiöiden liikevaihto kasvoi ja kannattavuus parani vuonna 2020

”Onnistuimme ensimmäisenä koronavuonna huolehtimaan yhtiön kannattavuudesta hyvin”, sanoo konsernijohtaja Risto Räty.

Fuzhoun kulttuurikeskuksen kilpailuvaiheen teräsrakenteet ideoitiin Vahasella. Kuva: PES-Arkkitehdit

Suunnittelu- ja konsultointitoimisto Vahasen liikevaihto kasvoi viime vuonna 37,5 miljoonaan euroon. Kasvua edellisvuodesta oli 2,1 prosenttia. Yhtiön käyttökate oli 4,5 miljoonaa euroa, mikä on konsernijohtaja Risto Rädyn mukaan yhtiön kaikkien aikojen paras.

Koko konsernin suhteellinen kannattavuus parani vuonna 2020, ja tuloskehitys oli kauttaaltaan myönteinen.

”Onnistuimme ensimmäisenä koronavuonna huolehtimaan yhtiön kannattavuudesta hyvin”, Räty toteaa.

Liikevaihdon kasvun takana on vuosi sitten tehty yritysjärjestely, jossa Vahanen osti enemmistön asiantuntijayhtiö Rakennuttajatoimisto Allianssista. Vuonna 2015 perustetun Rakennuttajatoimisto Allianssin suurimpia asiakkaita ovat institutionaaliset tilaajat, ja sen liikevaihto oli lähes neljä miljoonaa euroa.

Kaksi tunnustusta

Räty iloitsee myös yhtiön viime vuonna saamista kahdesta tunnustuksesta. Vuoden Teräsrakenne -palkinto myönnettiin Kiinassa sijaitsevalle Fuzhoun kulttuurikeskukselle, jonka kilpailuvaiheen teräsrakenteet ideoitiin Vahasella.

Lisäksi Puupalkinto 2020 -yleisöäänestyksen voitti esivalmistettu pientalo Meteoriitti, jonka rakennesuunnittelussa Vahanen oli mukana.

”Palkinnot ja hyvä tuloksemme osoittavat, että asiantuntijamme suhtautuvat työhönsä innolla ja innovatiivisuudella ja lähtevät rohkeasti uudistamaan alan toimintatapoja”, Räty sanoo.

Kuluvan vuoden osalta Vahanen odottaa markkinatilanteen kehittyvän myönteisesti ja kasvun jatkuvan, vaikka toteaakin, ettei markkinoiden ennustaminen ole helppoa.

Yhtiö aikoo jatkaa rekrytointeja myös tänä vuonna. Rekrytoinneilla haetaan konsernin strategiaa palvelevaa täsmäosaamista.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vahanen-yhtiöiden liikevaihto kasvoi ja kannattavuus parani vuonna 2020”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat