Kokeile kuukausi maksutta

Capmanin 15,5 miljoonan euron tarjous ei riittänyt Helsingille – Kaupunki kartoittaa nyt, onko arvokiinteistöstä muita kiinnostuneita

Uschakoffin talona tunnetussa kiinteistössä sijaitsee muun muassa Jugendsali, jossa on toiminut vuosien varrella niin ravintolaa kuin kaupungin infopistettäkin.

Jugendsalissa on toiminut muun muassa ravintola Salutorget. Kuva Mika Ranta / HS
Kuuntele juttu

Helsingin kaupunki haluaa myydä Pohjoisesplanadilla sijaitsevan arvorakennuksen tontteineen. Kaupunki on käynyt neuvotteluja kiinteistösijoittaja Capmanin kanssa, ja Capman on tehnyt kiinteistöstä 15,5 miljoonan euron sitovan ostotarjouksen.

Uschakoffin talona tunnetussa kiinteistössä sijaitsee muun muassa Jugendsali, jossa on toiminut vuosien varrella niin ravintolaa kuin kaupungin infopistettäkin. Tällä hetkellä rakennuksessa on  kaupunginkanslian elinkeino-osaston toimitiloja sekä katutasolla liiketiloja.

Kaupunkiympäristölautakunta päätti kuitenkin eilen kokouksessaan palauttaa Uschakoffin talon myynnin takaisin valmisteluun, jotta voitaisiin kartoittaa, kohdistuuko kiinteistöön laajempaa kiinnostusta. Tarvittaessa kaupunki järjestää kiinteistöstä kilpailullisen menettelyn.

Capman haluaisi yhdistää kaksi kiinteistöä

Alunperin kaupunki oli suunnitellut aloittavansa kiinteistön saneerauksen 2030-luvun alussa, mutta sitten se päättikin, että nykyiset elinkeino-osaston toiminnot keskitetään moderneihin monikäyttöisiin ja kustannustehokkaisiin tiloihin toisaalle.

Kaupungilla ei siten ole kiinteistölle omaa käyttötarvetta enää ensi vuoden toukokuun jälkeen. Siksi sillä ei ole myöskään intressiä peruskorjata rakennusta. Rakennus on tyydyttävässä kunnossa.

Capmanin suunnitelmissa oli peruskorjata talo ja säilyttää sen toimisto- ja liikerakennuksena. Samalla se peruskorjaisi omistamansa viereisen kiinteistön, ja rakennukset voitaisiin rakentaa kerroksittain toiminnallisesti yhteen.

Kaupungin strategiassa on puolestaan myydä ne kiinteistöt, joita se ei tarvitse omaan  palvelutuotantoonsa. Samalla kaupungin korjausvelka vähenee.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Capmanin 15,5 miljoonan euron tarjous ei riittänyt Helsingille – Kaupunki kartoittaa nyt, onko arvokiinteistöstä muita kiinnostuneita”

  1. Olisi läpinäkyvyyden kannalta hyvä, jos kaupungit pitäisivät julkisesti esillä, mitä kohteita ovat milläkin aikataululla myymässä, jotta kaikki kiinnostuneet voivat antaa tarjouksensa.

  2. Rehellisyys maan perii mutta Rosvot vievät rahat sanoo:

    Ei käy.

    Ehdotuksesi on vastoin kaverikapitalismin perusideologiaa. Miksi ylipäätään ryhtyä virkakyöstiksi tai politrukiksi, jollei jo lähtökohtaisesti ole aikomus päästä broilerivaiheen jälkeen ””valiokuntiin erikoisasiantuntijana kähmintätehtäviin””

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat