Kokeile kuukausi maksutta

ELY-keskus listasi korjaustarpeita – Itä-Suomen päällysteisiin ja siltoihin 36 miljoonaa euroa

Tieverkon päällysteiden ja tiemerkintöjen ylläpitoon käytetään puolestaan noin 27 miljoona euroa. Se on noin 10 miljoonaa euroa vähemmän kuin vuonna 2020.

Itä-Suomen tiet saavat tänä vuonna uutta pintaa runsaan 300 kilometrin matkalta. Lopullisen määrään vaikuttaa mm. urakoiden ja bitumin hintataso.

Infra-rakentajille on kuluvana vuonna tarjolla Itä-Suomessa kohtuullisesti silta- ja tieurakoita.

Pohjois-Savon ELY-keskuksen mukaan sen toimialueella  peruskorjataan tai uusitaan vuoden 2021 aikana yhteensä 26  siltaa. Niiden korjauksiin käytetään vuonna 2021 noin 9 miljoonaa euroa.

Alueella on yhteensä 2250 siltaa, joista yli 500 on teräsputkisiltoja ja 149 puurakenteisia. Huonokuntoisia siltoja on lähes sata ja painorajoituksia on yhteensä 51 sillalla.

Tieverkon päällysteiden ja tiemerkintöjen ylläpitoon käytetään puolestaan noin 27 miljoona euroa. Se on noin 10 miljoonaa euroa vähemmän kuin vuonna 2020.

Tämän hetkisen päällystysohjelman mukaan maanteitä päällystetään Etelä-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa yhteensä noin 310 kilometrin matkalla. Lopulliseen päällystyspituuteen vaikuttaa kilpailutettavien urakoiden hintataso sekä raaka-aineiden (bitumin ja nestekaasun) hintakehitys.

Päällystetyn tieverkon ylläpitotyöt muodostuvat teiden uudelleenpäällystystöistä, päällysteiden paikkauksista sekä tiemerkintöjen kunnostamisesta. Päällystystöiden yhteydessä tehdään muutamilla kohteilla myös pieniä tierakenteen parantamistoimenpiteitä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “ELY-keskus listasi korjaustarpeita – Itä-Suomen päällysteisiin ja siltoihin 36 miljoonaa euroa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat