Kokeile kuukausi maksutta

Pallas Rakennus peruskorjaa kasarmin Parolannummella

Valtion kiinteistöjä hallinnoiva Senaatti-kiinteistöt käynnistää Parolannummella Hattulassa sijaitsevan Panssariprikaatin kasarmi 125:n peruskorjauksen.

Parolan kasarmi. Kuva: Senaatti-kiinteistöt

Hankkeen rakennuttajana toimii vuoden 2021 alussa perustettu Senaatin tytärliikelaitos Puolustuskiinteistöt ja pääurakoitsijaksi on valittu Pallas Rakennus oy.

Peruskorjauksessa varusmiesten tilat uudistetaan kauttaaltaan vastaamaan nykyisiä kasarmeille asetettuja vaatimuksia. Rakennustyöt käynnistyvät maaliskuun puolivälissä, ja kokonaisuudessaan kolmivaiheinen peruskorjaus valmistuu arviolta loppuvuonna 2022.

1970-luvulla rakennettu kasarmirakennus korjataan kolmessa vaiheessa porrasrappu kerrallaan. Ensimmäinen rappu, uusi ulkorakennus ja pyörävarasto valmistuvat ensimmäisinä arvion mukaan marraskuussa 2021. Seuraavat raput korjataan aina edellisen valmistumisen jälkeen ja korjatut tilat voidaan ottaa heti valmistuessaan käyttöön. Seuraavat raput valmistuvat noin puolen vuoden välein, jolloin kokonaisuudessaan kasarmin peruskorjaus valmistuu arviolta loppuvuonna 2022.

Korjattavan alueen laajuus on noin 9000 neliömetriä, ja kokonaiskustannukset ovat kustannusarvion mukaan noin 13,5 miljoonaa euroa.

Kasarmin toimisto- ja opetustilat sekä varusmiesten tuvat korjataan turvallisiksi, terveellisiksi ja viihtyisiksi tiloiksi. Ilmanvaihtoputket uusitaan, alakatot korjataan, lämpöpatterit uusitaan sekä ikkunat ja sisäovet uusitaan. Lisäksi piha-alueelle rakennetaan uusi ulkorakennus, joka sisältää tiloja materiaalien kuivaamiseen ja varastointiin.

Sisäilman laatu paranee, kun tuvissa säilytetään jatkossa vain sisävaatteita ja -varusteita sekä ilmastointilaitteet uusitaan. Tilat jäsennetään kerroksittain uusiksi niin, ettei märkiä ja likaisia ulkovaatteita säilytetä majoitustiloissa vaan niille on varattu erilliset säilyttämiseen suunnitellut kuivaustilat kellarikerroksesta. Tupien uudistamisessa hyödynnetään Senaatti-kiinteistöjen ja Puolustusvoimien yhteistyössä suunnittelemaa työ- ja oppimisympäristökonseptia. Tiloihin asennetaan wlan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pallas Rakennus peruskorjaa kasarmin Parolannummella”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat