Pyhäsalmen kaivosalueella ryhdytään kehittämään maanalaisen rakentamisen koulutusta

Oulun yliopiston Mining School, Edunation Oy ja Pyhäjärven Callio ovat sopineet tekevänsä koulutusyhteistyötä Pyhäsalmen kaivosalueella Pyhäjärvellä.

Osapuolet hyödyntävät koulutustarkoitukseen Pyhäsalmen kaivoksen aluetta, jossa varsinainen maanalainen kaivostoiminta on päättymässä 2021 vuoden aikana.

Kaivos on Euroopan syvin perusmetallikaivos. Se sisältää yli 100 km pitkän kaivostunneliverkoston ja soveltuu tiedotteen mukaan erityisen hyvin kaivostekniikan ja maanalaisen rakentamisen koulutustarpeisiin.

Hankkeessa haetaan laajaa opiskelijapohjaa lukio-opiskelijoista aina yliopistotasoiseen tutkimukseen.

Kaivannaisalan ja maanalaisen rakentamisen tarpeet ja turvallisuusvaatimukset kasvavat lähivuosina esimerkiksi uusien kaivosten avaamisen tai perustettavien akkutehtaiden tai energiavarastojen myötä.

Suomessa on myös useita suuria raideliikenteen infrastruktuurihankkeita, joissa tarvitaan maanalaisen rakentamisen osaamista.

Oulu Mining Schoolin vetämässä MINETRAIN -koulutusprojektissa on kehitetty kaivosalan koulutusta ammattilaisille ja opiskelijoille Pyhäsalmella muutaman vuoden ajan.

Koulutusohjelman pilotkursseille on osallistunut yhteensä lähes sata suomalaista ja kansainvälistä opiskelijaa parissa eri opintokokonaisuudessa.

Nyt julkaistulla uudella mallilla on tarkoitus hakea laajempaa ja kansainvälisempää opintokokonaisuutta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pyhäsalmen kaivosalueella ryhdytään kehittämään maanalaisen rakentamisen koulutusta”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat