Kokeile kuukausi maksutta

Sp-kodin Rantanen: Koronarokote voi laskea myös asuntokuumetta – kodin sijasta satsataan hetki huvitteluun

Asuntomarkkinat saattavat hiljentyä pandemian hiipuessa puoleksi vuodeksi, mutta palaavat Rantasen mukaan sen jälkeen entiseen tahtiin.

Asuntokauppa on käynyt alkuvuonna ennätystahtiin. Koronarajoitusten hellittäessä saatetaan asuntoesittelyjen sijasta lentää etelän aurinkoon.
Kuuntele juttu

Asuntokauppa on käynyt koronakuukausina ennätystahtia. Kiinteistönvälittäjä Sp-Kotien toimitusjohtajan Jukka Rantanen käänne saattaa kuitenkin olla käsillä, kun rokotteet alkavat purra ja epidemia hellittää.

”Koronapandemian laannuttua ja riittävän rokotuskattavuuden saavutettuamme tulemme ehkä näkemään hetkellistä rauhoittumista asunnonostoaikeissa ja toteutuneissa kauppamäärissä. Asuntomarkkinat saattavat hiljentyä puoleksi vuodeksi”, Rantanen ennustaa.

”Ihmiset haluavat keskittyä muuhun kuin kotiasioihin ja lähteä rajoitusten purkauduttua lomailemaan. Kodin sijasta rahaa laitetaan mieluummin muihin kohteisiin. Tästä syystä asuntomarkkinat saattavat hiljentyä puoleksi vuodeksi, mutta alkavat sen jälkeen taas virkistyä”, hän toteaa.

Tammi–helmikuussa Suomessa tehtiin asuntokauppoja 8,7 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Vanhojen asuntojen myynti kasvoi 11,4 prosenttia. Poikkeuksellisen kova kauppatahti on Rantasen mukaan jatkunut myös maaliskuun.

”Me teimme tammi-helmikuussa kauppoja kolmanneksen enemmän kuin vuosi sitten ja 25,3 prosenttia enemmän koko markkinaan verrattuna”, hän kertoo.

”Mahdolliset alueelliset liikkumisrajoitukset tulevat luonnollisesti astuessaan voimaan vaikuttamaan asuntokauppaan. Alueilla, joilla ne astuisivat voimaan, ennakoimme asuntojen kauppamäärien laskevan tämän hetkisiin verrattuna”, Rantanen lisää.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sp-kodin Rantanen: Koronarokote voi laskea myös asuntokuumetta – kodin sijasta satsataan hetki huvitteluun”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat