Kokeile kuukausi maksutta

Taloyhtiöiden urakoitsijat tekevät paljon osakkaiden remontteja, mutta menettelyyn sisältyy myös riskejä

Taloyhtiön remontti on hyvä tilaisuus osakkaan töille, mutta liikaa ei kannata maksaa.

Moni osakas teettää huoneistoon liittyviä remointteja samalla urakoitsijalla, joka tekee taloyhtiön korjauksia. Taloyhtiön on huolehdittava siitä, että osakas tekee omat sopimukset urakoitsijan kanssa. Kuva: Liisa Takala

Taloyhtiön putki- tai pelkät kylpyhuoneremontit tarjoavat osakkaille tilaisuuden teettää huoneistoremontteja, esimerkiksi muuttaa huonejärjestystä, uusia keittiö tai laajentaa kylpyhuonetta. Taloyhtiön ja osakkaan töiden väliset urakkarajat on sovittava tarkasti, ja osakkaan on varottava, ettei rakennusliike rahasta remontista ylihintaa.

Kuopiossa Minna Canthinkadulla sijaitsevan taloyhtiön osakkaalla Sakari Kaasalaisella on käynnissä huoneistoremontti. Aikaisempi keittiö muutetaan makuu- tai työhuoneeksi ja sen vieressä sijaitsevasta makuuhuoneesta tehdään uusi keittiö ja ruokailutila. Remontissa siirretään väliseinää, ja keittiön uusi paikka edellyttää uusia viemäri- ja vesiputkien vetoja.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Taloyhtiöiden urakoitsijat tekevät paljon osakkaiden remontteja, mutta menettelyyn sisältyy myös riskejä”

Viimeisimmät näkökulmat