YIT rakentaa Postnordille logistiikkakeskuksen Vantaalle

YIT rakentaa viestintä- ja logistiikkaratkaisuja tarjoavalle Postnordille uuden 15000 neliömetrin terminaalin Vantaan Hakkilaan.

Kuva: YIT

Logistiikkakeskuksen rakentaminen alkaa syksyllä 2021 ja tilat valmistuvat syksyllä 2022.

Rakennukselle tullaan hakemaan hopeatason Leed-ympäristösertifiointia.

Sijainti liikennereittien varrella on logistiikkayritykselle hyvä sekä raskaan liikenteen että pääkaupunkiseudun ja sen lähialueiden jakelutoiminnan näkökulmasta. Yhteydet kehäteitä pitkin Helsinkiin, Vuosaaren satamaan ja muualle Suomeen ovat parhaat mahdolliset.

Postnordin pääkaupunkiseudun terminaalitoiminnot siirtyvät sinne tilojen valmistuttua. Uusi Vantaan terminaali on osa Postnordin verkostostrategiaa, jonka keskiössä ovat omat terminaalit kotimaan liikenteen, tuontiliikenteen ja vientiliikenteen kannalta strategisissa kaupungeissa Vantaalla, Turussa ja Tampereella.

Postnord uudisti Turun terminaalinsa vuonna 2019, ja Tampereella päästään ottamaan käyttöön uusi terminaali tänä kesänä. Omien pääterminaalien lisäksi Postnordin logistiseen verkostoon kuuluu 19 alueterminaalia Maarianhaminasta Rovaniemelle.

”Verkkokaupan vahva kasvu Suomessa jatkuu, ja Postnord investoi terminaali-infraan vastatakseen sekä tulevaisuuden suuriin pakettimääriin että kuluttajien koko ajan kasvaviin odotuksiin sujuvista toimituksista. Suunnitelmissamme on moderni terminaali, jossa hyödynnetään tehokkaasti liiketoimintaamme tukevaa automatiikkaa ja joka tukee kasvu- ja vastuullisuustavoitteitamme”, johtaja Jani Ståhlhammar Postnordilta kertoo tiedotteessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT rakentaa Postnordille logistiikkakeskuksen Vantaalle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat