Bravida teki alkuvuonna kovan tulosparannuksen – myös liikevaihdossa roima nousu

Koronan vuoksi yhtiöllä on ollut tavaran saatavuudessa ajoittaisia ongelmia. Myös hinnat ovat nousseet, mutta huolto- ja urakointipalvelujen kysynnän uskotaan silti kasvavan, kun pandemian aikana siirrettyjä töitä paikataan.

Bravida Finlandin uudet tilaukset ja tilauskanta laskivat viime vuodesta. Osa ensimmäisen vuosineljänneksen tilauksista siirtyi seuraavalle neljännekselle. Alkuvuoden vahva tulos ennakoi kuitenkin toimitusjohtajan mukaan hyvää kehitystä koko vuodelle. (Kuva: Bravida)

Talotekniikkayhtiö Bravida paransi tammi-maaliskuussa tulostaan roimasti viime vuoden vastaavasta ajankohdasta. Ensimmäisellä vuosineljänneksellä Bravida Finlandin liikevoitto (EBITA) oli 981 000 euroa, kun vuotta aiemmin voittoa kertyi 117 000 euroa.

Vastaavasti yhtiön liikevaihto kasvoi neljänneksellä 37,9 miljoonaan euroon.

”Onnistuimme alkuvuonna, vaikka korona häiritsee edelleen jonkin verran liiketoimintaa. Olemme Suomessa parantaneet toimintaamme Bravidan strategian mukaisesti. Henkilöstön osaaminen on kasvanut ja riskienhallinnassa on onnistuttu, mikä on nostanut kokonaistuottavuutta”, Bravida Finlandin toimitusjohtaja Marko Holopainen toteaa tulostiedotteessa.

Bravida Finlandin uudet tilaukset ja tilauskanta laskivat viime vuodesta. Osa ensimmäisen vuosineljänneksen tilauksista siirtyi seuraavalle neljännekselle. Alkuvuoden vahva tulos ennakoi kuitenkin Holopaisen mukaan hyvää kehitystä koko vuodelle.

”Koronan vuoksi tavaran saatavuudessa on ollut ajoittain ongelmia ja hinnat ovat nousseet, mutta huolto- ja urakointipalvelujen kysyntä kasvanee, kun pandemian aikana siirrettyjä töitä paikataan”, Holopainen sanoo.

Osana kestävän kehityksen strategiaa Bravida on kehittänyt uuden Bravida Charge -ratkaisun sähköautojen latausverkoston kasvavaan kysyntään, jonka  pilotointi alkaa myös Suomessa.

Koko Bravida-konsernin liikevaihto oli tammi-maaliskuussa 517 miljoonaa euroa ja liikevoitto 5,1 prosenttia. Konsernin uudet tilaukset ja tilauskanta vahvistuivat vuoden takaisesta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Bravida teki alkuvuonna kovan tulosparannuksen – myös liikevaihdossa roima nousu”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat