Chyde Invest osti Hangon asemarakennuksen – remontti käyntiin jo ensi viikolla

Rakennukseen on alustavasti suunniteltu majatalohuoneita, kokous- ja näyttelytiloja sekä ravintolaa.

Helsingin Olympiavuonna 1952 valmistuneen funktionalistisen asemarakennuksen on suunnitellut Jarl Ungern, joka toimi pitkään rautatiehallituksessa arkkitehtina. Asemarakennus on suojeltu. (Kuva: Senaatti-kiinteistöt)

Senaatin Asema-alueet oy ja oy Chyde Invest ab ovat tehneet kaupat Hangon asemarakennuksesta. Asemarakennus sijaitsee junaradan pohjoispuolella Asematorin puiston vieressä.

Chyde Invest on toiminut Hangossa jo pitkään ja rakennuttanut alueelle muun muassa asuntoja.

”Tavoitteenamme on herättää arkkitehtonisesti kaunis Hangon asemarakennus uuteen kukoistukseen. Rakennukseen on alustavasti suunniteltu tulevan majatalo huoneita, kokous- ja näyttelytiloja sekä ravintola. Kohteen saneeraus alkaa jo ensi viikolla,” kertoo yhtiön omistaja Jan-Erik Chydenius.

Hangon rautatieasema on Suomen eteläisin rautatieliikennepaikka ja se sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Karjaan rautatieasemalta. Helsingin Olympiavuonna 1952 valmistuneen funktionalistisen asemarakennuksen on suunnitellut Jarl Ungern, joka toimi pitkään rautatiehallituksessa arkkitehtina. Asemarakennus on suojeltu.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Chyde Invest osti Hangon asemarakennuksen – remontti käyntiin jo ensi viikolla”

  1. Kyllä joku puulaaki löytyy joka laittaa stopin moiselle remontteeraajalle. Kehtaa yrittää, rannkua T, kommarit !

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat