Kokeile kuukausi maksutta

Isännöintiliiton putkiremonttibarometri: Kasvava kysyntä nostaa hintoja

Isännöitsijät ennustavat, että remonttien kustannukset nousevat seuraavan vuoden aikana jopa 5−10 prosenttia.

Suomen asuntokannasta valtaosa on rakennettu 1970- ja 80-luvuilla, joten putkiremontti on nyt edessä monessa taloyhtiössä.

Isännöitsijät ennustavat, että putkiremonttien hinnat nousevat merkittävästi. Hintojen nousu ja koronan aiheuttamat vaikeudet päätöksenteossa tuovat haasteita putkiremonttien toteuttamiseen.

Tuoreessa Putkiremonttibarometrissa isännöitsijät ennustavat, että remonttien kustannukset nousevat seuraavan vuoden aikana jopa 5−10 prosentilla. Yksi syy tähän on korona.

”Koronan väistyessä taloyhtiöt saattavat innostua korjaamaan aiempaa enemmän pienen hiipumisen jälkeen. On selvää, että kysynnän kasvaminen tarkoittaa myös urakoiden hintojen nousua”, sanoo Isännöintiliiton vaikuttamis- ja tutkimusjohtaja Tuomas Viljamaa.

Barometrista käy ilmi, että putkiremontteja tehdään nyt eniten 1970-luvun alussa rakennettuihin taloyhtiöihin. Suomen asuntokannasta valtaosa on rakennettu 1970- ja 80-luvuilla, joten putkiremontteja pitää tehdä tällä vuosikymmenellä vielä runsaasti.

Viruksen pelko vaikuttaa Vijamaan mukaan myös taloyhtiöiden päätöksentekoon.

”Päätöksenteon vaikeutuminen etäkokousten takia oli odotettu tulos, mutta vastauksissa näkyi myös pelkoa siitä, että remontin tekeminen levittää virusta. Vieraita ihmisiä ei haluta omaan kotiin ja erityisesti iäkkäistä ihmisistä ollaan huolissaan”, Viljamaa sanoo.

Haasteeksi tuleekin kuulemma se, kuinka putkiremontteja saadaan tehtyä samaan aikaan, kun niiden hinnat nousevat ja päätöksenteko vaikeutuu. Lisäksi lainan saaminen vaikeutuu niillä alueilla, joissa asuntojen vakuusarvot eivät kasva samaa vauhtia putkiremonttien hintojen kanssa.

Isännöintiliiton Putkiremonttibarometri tehtiin 12:nnen kerran. Tutkimukseen vastasi 127 isännöitsijää eri puolilta Suomea. Vastaajamäärä kattaa noin 3000 taloyhtiötä ympäri Suomen. Barometri toteutettiin yhteistyössä DanskeBankin, Rakennuttajakaari oy:n ja Uponorin kanssa.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Isännöintiliiton putkiremonttibarometri: Kasvava kysyntä nostaa hintoja”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat