Kokeile kuukausi maksutta

”Kelvoton työ pitää hylätä ja teettää uusiksi tekijän piikkiin” – Rakennuslehden kyselyn mukaan hyvä laatu vaatii keppiä ja porkkanaa

Rakennuslehti kysyi rakennusalan ammattilaisilta, miten paljon puhuttua rakentamisen laatua voisi vielä parantaa.

Kuva: Pentti Vänskä

Ammattiylpeys, valvonta, aikataulut ja koulutus. Nämä asiat nousivat esiin Rakennuslehden verkkokyselyssä, jossa kysyimme keinoja parantaa rakentamisen laatua.

”Vähemmän joutavien kuittien tekemistä työnjohdon vastuulle ja enemmän aikaa töiden valvontaan”, eräs vastaaja kommentoi.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “”Kelvoton työ pitää hylätä ja teettää uusiksi tekijän piikkiin” – Rakennuslehden kyselyn mukaan hyvä laatu vaatii keppiä ja porkkanaa”

  1. Paljon hyviä huomiota ja kommentteja, jotka varmasti pitävät paikkaansa. Varsinainen toteuttaminen tehdään aliurakoitsijoiden…vai voitaisiinko kutsua erikoisurakoitsijoiden toimesta, jolloin toivottavaa olisi, että heidän työtään myös arvostettaisiin oikealla tavalla ja työstä maksettaisiin riittävästi, jotta on varaa palkata oikeita ammattilaisia hommiin. Nykyään on trendinä, että pääurakoitsijoiden käsitys laadusta tarkoittaa vain halvinta toimittajaa/tuotetta. Mikään laki eikä määräys takaa vielä laatua vaan tekijän arvostus, jolloin ylpeä työntekijä tekee jatkossakin hyvin.

Viimeisimmät näkökulmat