Kokeile kuukausi maksutta

NCC rakentaa Asuntoyhtymälle Turkuun – maalämmitteiseen talokompleksiin 129 vuokrakotia

Sopimuksen arvo noin 13 miljoonaa euroa. Työt käynnistyvät toukokuussa.

ncc kirstinpuisto
Loppuvuodesta 2022 valmistuvassa kohteessa panostetaan energiaratkaisujen ohella myös viherrakentamiseen ja hulevesiratkaisuihin. (Kuva: Himla Architects)

NCC on sopinut Asuntoyhtymä Groupin kanssa asuinkerrostalokokonaisuuden rakentamisesta Kirstinpuiston alueelle lähelle Turun keskustaa. Loppuvuodesta 2022 valmistuvaan As oy Turun Kirstinpuiston Helmeen tulee yhteensä 129 vuokra-asuntoa. Sopimuksen arvo on noin 13 miljoonaa euroa.

Kirstinpuiston Helmen 7- ja 8- kerroksinen asuinkerrostalokokonaisuus tulee samaan kortteliin NCC:n rakenteilla olevan Kirstinpuiston Kruunun kanssa. Korttelia on kehitetty yhdessä Ahti Investin kanssa, jolta Asuntoyhtymä on ostanut tontin.

Yksittäisissä asunnoissa ei ole omia saunoja, vaan ullakkokerrokseen tulee yhteinen saunaosasto ja maisematerassi. Iso piha-alue leikkipaikkoineen ja ulkokuntosaleineen tulee olemaan koko korttelin yhteisessä käytössä. Kohteen rakentaminen käynnistyy toukokuussa.

Alueen suunnittelussa painotetaan NCC:n mukaan kestävän kehityksen ratkaisuja ja sinne asennetaan muun muassa 10 maalämpökaivoa. Lisäksi sinne on  suunniteltu runsaasti hulevesiä sitovia viherrakenteita kuten suuria puita sekä viherkatot auto- ja pyöräkatoksiin. Pihan autopaikkoihin tulee  latauspaikat sähköautoille.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “NCC rakentaa Asuntoyhtymälle Turkuun – maalämmitteiseen talokompleksiin 129 vuokrakotia”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat