Kokeile kuukausi maksutta

Nurmijärven kunnanhallitus hyväksyi jättitontin myynnin Keskolle

Nurmijärven kunnanhallitus päätti maanantaina 12. huhtikuuta esittää kunnanvaltuustolle, että kunta myy Keskolle noin 57 hehtaarin kokoiset maa-alueet Ilvesvuoren yritysalueelta.

Kuva: Nurmijärven kunta

Nurmijärven kunta on neuvotellut Keskon kanssa mahdollisuudesta toteuttaa Ilvesvuori Pohjoiseen kaupanalan logistiikkakeskus. Tontti sijaitsee Hämeenlinnan moottoritien tuntumassa. Aluerajaus saattaa vielä tarkentua hankesuunnittelun edetessä.

Keskon suunnitelmana on rakentaa Nurmijärvelle logistiikkakeskus, joka palvelee K-ryhmän päivittäistavarakaupan toimintaa tehokkaasti pitkällä aikavälillä. Suunniteltu logistiikkakeskuksen rakentaminen tapahtuisi vaiheittain tämän ja osin seuraavan vuosikymmenen aikana.

”Keskon investointi paitsi osoittaa Nurmijärven vetovoimaa, myös entisestään vahvistaa sitä. Investointi toisi paljon mahdollisuuksia ja innostavia näkymiä meille Nurmijärvellä. Seuraavaksi asia etenee valtuuston päätettäväksi”, Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä kertoo tiedotteessa.

Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että luovutushinta on 50 euroa kerrosneliöltä. Tämä perustuu teetettyyn ulkopuoliseen arvioon. Kunnanhallituksen esityslistan mukaan maa-alueelle tarvitaan rakennusoikeutta noin 300000 kerrosneliötä. Tällä rakennusoikeudella tontin hinnaksi muodostuisi siis 15 miljoonaa euroa.

Kunnanhallituksen päätöksen mukaan luovutuksesta tehtäisiin ensin esisopimus ja lopullinen kiinteistön kauppa sen jälkeen, kun esisopimuksessa mainitut kaupan edellytykset ovat täyttyneet. Esisopimus olisi allekirjoitettava kahden kuukauden kuluessa siitä, kun kunnanvaltuuston asiaa koskeva päätös saisi lainvoiman.

Nurmijärven valtuusto päättää asiasta 28. huhtikuuta.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Nurmijärven kunnanhallitus hyväksyi jättitontin myynnin Keskolle”

  1. ” Kunnanhallituksen esityslistan mukaan maa-alueelle tarvitaan rakennusoikeutta noin 300000 kerrosneliötä. Tällä rakennusoikeudella tontin hinnaksi muodostuisi siis 15 miljoonaa euroa.”
    Jos kunnan pyynnöt eivät ole muuttuneet, vesi- hulevesi- ja viemäriliittymästä pyydetään vaatimattomet 6 M€…

Vastaa