Pirkkalan lentokentälle uusi rahtialue – pääurakoitsijana Destia

Alueelle toteutetaan asfalttipäällystetty rahtialue, kunnostetaan siihen liittyvät rullaustiet valoineen sekä hulevesijärjestelmä.

Puolustusvoimien kiinteistöistä vastaava Puolustuskiinteistöt rakennuttaa Pirkkalan lentokenttäalueelle uuden rahtialueen Puolustusvoimien tarpeisiin. Urakassa Pirkkalaan luodaan turvalliset ja nykymääräysten mukaiset edellytykset lentorahdin käsittelylle niin, että toiminta ei häiritse lentoaseman siviili-ilmailua.

Satakunnan lennoston hallinnoimalle alueelle toteutetaan asfalttipäällystetty rahtialue, kunnostetaan siihen liittyvät rullaustiet valoineen sekä hulevesijärjestelmä, jossa on huomioitu ympäristöturvallisuuden vaatimukset. Rakennustöihin liittyvät louhintatyöt ovat jo käynnissä ja projektin on määrä valmistua vuoden 2021 lopussa.

Kokonaisuudessaan pinnoitettavan alueen laajuus on noin viisi hehtaaria. Investoinnin arvo on noin seitsemän miljoonaa euroa. Hankkeen pääurakoitsijana on Destia, sähköurakasta vastaa Sähkösuomilammi.

Uusi rahtialue parantaa rahtiliikenteen yhteistoimintaa siviililentoliikenteen kanssa vähentäen sen vaikutuksia lentoaseman päivittäistoiminnoille. Samalla rahtialueelle johtavaa alueen sisäistä tiestöä parannetaan.

Ilmailutoiminta Pirkkalan lentokentällä jatkuu projektin aikana, mikä asettaa erityisiä vaatimuksia projektinhallinnalle ja aikataulutukselle.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pirkkalan lentokentälle uusi rahtialue – pääurakoitsijana Destia”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat