Rakentamisen liikevaihto laski maaliskuussa

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan rakentamisen työpäiväkorjattu liikevaihto laski vuoden 2021 maaliskuussa 5,9 prosenttia vuoden 2020 maaliskuusta. Tammi–maaliskuussa työpäiväkorjattu liikevaihto laski 4,5 prosenttia vuoden takaisesta.

Helsinkiläisiä rakennustyömaita.

Rakentamisen kausitasoitettu liikevaihto laski maaliskuussa 0,4 prosenttia helmikuuhun verrattuna. Helmikuussa liikevaihto laski 0,3 prosenttia ja tammikuussa liikevaihto kasvoi 1,4 prosenttia edeltävään kuukauteen verrattuna.

Rakentamisen liikevaihtoindeksien laskenta perustuu Verohallinnon oma-aloitteisten verojen aineistoon, jota täydennetään Tilastokeskuksen myyntitiedustelulla. Rakennusyritysten kuukausittaisissa liikevaihdoissa voi olla suurtakin vaihtelua laskutuskäytännöistä johtuen. Suurten projektien loppulasku voi näkyä myyntinä yhdellä kuukaudella, vaikka projekti olisi kestänyt useita kuukausia tai vuosia.

Työpäiväkorjaus huomioi arkipäivien lukumäärän vaihtelusta aiheutuvat tekijät. Tämä tarkoittaa kuukausien pituuksien, eri viikonpäivien ja juhlapäivien huomioimista. Kausitasoitetusta sarjasta on poistettu lisäksi kausivaihtelu, minkä ansiosta myös kahden peräkkäisen kuukausihavainnon vertaaminen on mielekästä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen liikevaihto laski maaliskuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat