Senaatti-kiinteistöt myi Helsingin edustalla sijaitsevan Hylkysaaren

Senaatti-kiinteistöt allekirjoitti kiinteistökaupan Helsingin edustalla sijaitsevasta Hylkysaaresta.

Hylkysaari. Kuva: Tuomas Uusheimo

Ostajana oli Valo Investments Group Holding Oy:n tytäryhtiön Hylkysaari Oy. Kauppahinta oli 7 miljoonaa euroa.

Kokonaisuus myytiin nykyisellä voimassa olevalla asemakaavalla, jossa se on osoitettu kaikille avoimeksi virkistysalueeksi. Saarelle saadaan rakentaa yleisiä rakennuksia, niitä palvelevia huoltotiloja sekä välttämättömät asunnot.

Saaren pinta-ala on 3,68 hehtaaria. Sillä sijaitsevien rakennusten yhteenlaskettu pinta-ala on noin 3700 bruttoneliömetriä.

Rakennukset ovat valmistuneet noin vuosina 1810-1985.Saaren tärkeimmät rakennukset on suojeltu asemakaavamerkinnöillä.

”Hylkysaari herätti laajaa kiinnostusta jo ennen myynnin aloitusta ja olemme erittäin tyytyväisiä, että keskeisellä sijainnilla oleva historiallinen kohde löysi nyt uuden omistajan. Aikaisemmin valtion käytössä olleelle Hylkysaarelle ei ollut enää valtion omaa käyttöä ja nyt kohteeseen sidotut varat voidaan vapauttaa valtion muihin tarpeisiin,” toteaa kohteen myynnistä vastaava Senaatin myyntipäällikkö Jenna Kiukkonen.

Hylkysaari Oy hahmottelee saareen matkailu- ja virkistystoimintoja osana Helsingin merellistä strategiaa. Yrityksen suunnitelmassa on Hylkysaaren historiallisten rakennusten kunnostaminen ja saaren luonnon elvyttäminen. Kesän 2022 suunnitelmissa on avata julkinen sauna ja kesäkahvila.

Saari toimi 1600-1700-luvuilla kaupungin vuokraamana laidunmaana. Seuraavalla vuosisadalla Hylkysaaressa toimi laivatelakka.

Kahdesta telakan rakennuksesta muokattiin huviloita, kun vuonna 1889 perustettu Korkeasaaren eläintarha teki saaresta suositun virkistyspaikan. Luotsiasema toimi saarella 1900-luvun alusta vuoteen 1962, jonka jälkeen Suomen Merimuseo toimi saaressa vuosina 1973–2007.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Senaatti-kiinteistöt myi Helsingin edustalla sijaitsevan Hylkysaaren”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat