Kokeile kuukausi maksutta

Spinnovan kuitutehdashanke käynnistyy Jyväskylässä – urakoitsijat valitaan alkukesällä

Rakentaminen alkaa syksyllä 2021 ja tuotanto tehtaassa käynnistyy vuoden 2022 lopussa.

Ysitien varrella oleva Eteläportin alue on yksi Jyväkylän uusista teollisuuskeskittymistä. Nyt sinne rakennetaan kuitutehdas.(Kuva: Jykia)

Jykia oy rakennuttaa Jyväskylän Eteläporttiin tehtaan tekstiilikuituyhtiö Spinnovalle. Rakentaminen alkaa syksyllä 2021 ja tuotanto tehtaassa käynnistyy vuoden 2022 lopussa. Hanke on Jykian, Spinnovan ja Suzanon yhteisinvestointi.

Jyväskylän eteläpuolella sijaitsevalle Eteläportin teollisuusalueelle rakennettavan kiinteistön pinta-ala on noin 11 500 neliötä, josta noin 9 500 neliötä on tuotantohalleja ja loput toimisto- ja laboratoriotiloja.

Kokonaisinvestointi on noin 50 miljoonaa euroa, josta Jykian osuus on noin 20 miljoonaa euroa.

Rakennukseen sijoittuvat Spinnovan ja Suzanon yhteisyritys Woodspin oy:n kuitulaitos, selluyhtiö Suzanon jauhatuslaitos sekä Spinnovan tuotekehityksen toiminnot. Woodspin vuokraa tilat Jykialta.

Jykia rakennuttaa ja johtaa projektin alusta loppuun. Arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtipalvelu, rakennesuunnittelusta Vahanen Jyväskylä ja LVISA-suunnittelusta Elomatic. Hankkeen urakoitsijat valitaan touko-kesäkuussa 2021 järjestettävässä urakkakilpailussa.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Spinnovan kuitutehdashanke käynnistyy Jyväskylässä – urakoitsijat valitaan alkukesällä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat