Kokeile kuukausi maksutta

SRV sai käyntiin uusia omaperusteisia hankkeita – Kalasataman tuleva neljäs tornitalo myydään sijoittajalle

Asuntokauppa käy hyvin. SRV:llä itsellään on myymättä vain 46 valmista asuntoa. Hankkeiden rahoituskaan ei ole enää pullonkaula.

SRV:n toimitusjohtaja Saku Sipola kertoo neuvottelujen jatkuvan yhtiön Venäjän omistusten suhteen.

SRV:n toimitusjohtaja Saku Sipola uskoo edelleen, että yhtiö pääsee aloittamaan neljännen tornitalon rakentamisen Helsingin Kalasatamaan vielä kuluvan vuoden aikana.

SRV kertoi tänään alkuvuoden tulosjulkistuksensa yhteydessä, että Loiston asunnoista yli 90 prosenttia on myyty tai varattu. Loisto valmistuu ensimmäisen tornitalon eli Majakan viereen loppuvuonna. Rakenteilla olevan kolmannen tornitalon SRV myi Kojamolle, joka rakennuttaa siihen vuokra-asuntoja.

Lumo One -nimen saaneeseen tornitaloon valmistuu ensi vuonna vajaat 300 vuokra-asuntoa.

Sipolan mukaan myös neljännestä tornista tulee asuintalo ja se menee sijoittajalle. Sijoittajakiinnostuksessa ylipäänsä ei ole Sipolan mukaan tapahtunut muutosta, ja rahaa hyviin sijoituskohteisiin riittää.

Samaan aikaan SRV iloitsee siitä, että se on saanut uusia perustajaurakoituja hankkeita aluille. Yhtiön tammi-maaliskuun uusien tilausten joukossa on kolme omaperusteista kohdetta Vantaalla, Oulussa ja Kaarinassa.

Sijoittajat ovat tärkeitä SRV:lle, mutta niin on myös se, että yhtiö saa monipuolistettua portfoliotaan.

Asuntokauppa käy joka tapauksessa hyvin. SRV:llä itsellään on myymättä vain 46 valmista asuntoa.

Hankkeiden rahoituskaan ei ole enää pullonkaula. Rahoittajien luottamus SRV:tä kohtaan on lisääntynyt. Yhtiöllä on myös tontteja, jonne pitää rakentaa vapaarahoitteisia omistusasuntoja.

Laakson sairaala on iso urakka

SRV:n liikevaihto laski tammi-maaliskuussa hieman vuoden takaisesta. Lasku johtuu pääasiassa toimitilarakentamisesta. Liikevaihdon kehityksessä näkyy se, että yhtiö valitsee uusia projekteja aiempaa tiukemmilla kriteereillä.

”Arvioimme riskejä projektikohtaisesti eikä huonoja hankkeita eksy enää mukaan”, Sipola sanoo.

Myös yhtiön tilauskanta oli alkuvuonna pienempi kuin vuosi sitten. SRV ennakoi kuitenkin hyvää tilauskertymää toisella neljänneksellä. Korona on viivästyttänyt joistakin hankkeista sopimista. Sipola antaa esimerkkinä Lahden kaupungintalon saneerauksen, joka on SRV:stä riippumattomista syistä hieman viivästynyt.

Alkuvuoden tuloksessa on Sipolan mukaan erityisen myönteistä se, että SRV:n rakentamisen kannattavuus on parantunut selvästi. Vaikka kannattavuuden tasossa on kuulemma vielä parannettavaa, Sipola on tyytyväinen siihen, millä tavalla paraneminen on tehty.

Sipola on ylipäänsä tyytyväinen siitä, ettei alkuvuoden tulokseen sisälly mitään dramaattista. Hän toteaa, että moni asia menee suunnitellusti. Esimerkiksi yhtiön maaliskuun lopulla aloittamat neuvottelut uusista rahoitusjärjestelyistä toteutuivat huhtikuussa.

Huhtikuussa SRV kertoi myös tulleensa valituksi Helsingissä sijaitsevan Laakson uuden yhteissairaalan päätoteuttajaksi. Kyseessä on noin 730 miljoonan euron urakan.

Sipolan mukaan urakka on merkittävä monellakin tapaa. Ison urakan saaminen kertoo siitä, että tilaajat eli Helsingin kaupunki sekä HUS luottavat SRV:n sairaalaosaamiseen.

”Laakson sairaala on iso ja pitkäkestoinen hanke, jolla on tärkeä asiakkaat ja joka takaa meille perustyökantaa vuosiksi eteenpäin”, toimitusjohtaja sanoo.

Näkymistä Sipola toteaa, että paljon riippuu siitä, minkälaisia vaikutuksia koronaepidemialla on koko Suomen kansantalouteen ja investointikykyyn. Hän ei näe taivaalla ”kauhean tummia pilviä”.

Hän uskoo jopa matkailun tokenevan kriisistä ja silloin rakennetaan taas uusia hotelleja hyville paikoille.

”Moni on puhunut jo, että elpymisestä tulee nopeaa. Toivotaan niin.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SRV sai käyntiin uusia omaperusteisia hankkeita – Kalasataman tuleva neljäs tornitalo myydään sijoittajalle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat