Turun Runosmäen monitoimitalon toteuttaja valittiin

Turun Runosmäen monitoimitalon ja aluekehityshankkeen yhteistoimintaurakan toteuttajaksi on valittu ”Runosmäki yhdessä” -niminen ryhmittymä. Monitoimitalo rakennetaan jo puretun koulun paikalle.

Kuva: Turun kaupunki

Monitoimitalo on valmis vuoden 2023 loppuun mennessä, ja rakentaminen toimii lähtölaukauksena koko alueen kehittämiselle.

Valitun ryhmittymän urakoitsijana toimii NCC Suomi ja muina jäseninä Bonava Suomi, TVT Asunnot ja Varsinais-Suomen Asumisoikeus.

Hankkeen tilaajana monitoimitalon osalta on Turun kaupungin sekä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän omistama keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö KKOY Runosmäen monitoimitalo sekä aluekehityksen osalta Turun kaupunki ja Koy Piiparintori. Tarjouskilpailu toteutettiin neuvottelumenettelynä.

Hankkeessa toteutetaan Runosmäen monitoimitalon uudisrakennus, joka palvelee useita alueen toimintoja. Sen käyttäjiä ovat Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä ja Turun kaupungin sivistys-, vapaa-aika- ja hyvinvointitoimialat.

Monitoimitalossa toimivat päiväkoti, neuvola- ja perhekeskus sekä kirjasto- ja nuorisotilat. Seurakunnan tiloja ovat muun muassa kirkkosali, seurakuntasalit, toimituskappeli, sakaristo, diakonian vastaanottotila ja kerhotilat. Monitoimitaloon tulee myös yhteiskäyttötiloja, jotka ovat asukkaiden ja alueen toimijoiden yhteisessä käytössä.

Monitoimitalo rakennetaan jo puretun koulun paikalle. Monitoimitalon laajuus on noin 3575 hyötyneliötä, josta kaupungin osuus on 75 prosenttia ja seurakunnan 25 prosenttia. Monitoimitalo on valmis vuoden 2023 loppuun mennessä.

”Osallistuimme viime kesänä urakoitsijoiden esivalintaan ja markkinavuoropuheluun sekä teimme luonnossuunnitelmat yhdessä arkkitehtitoimisto Konkret oy:n kanssa. Nyt on aika käydä luonnokset uudelleen läpi eri käyttäjäryhmien kanssa ja jalostaa niistä tämän vuoden aikana lopulliset rakennussuunnitelmat, jotta rakentamaan päästään heti vuoden alussa 2022”, NCC Suomen työpäällikkö Jari Piili kertoo tiedotteessa.

Monitoimitalon rakentaminen toimii lähtölaukauksena koko alueen kehittämiselle, sillä käytöstä poistuvien rakennusten tonteille suunnitellaan uutta käyttöä aluekehityshankkeen muodossa. Aluekehitykseen sisältyy neljä kaupungin omistamaa kiinteistöä kolmessa eri kohteessa ja yksi yksityisessä omistuksessa oleva kiinteistö.

Alueen laajempaan kehittämiseen tähtäävää aluesuunnittelua ja sen edellyttämää asemakaavoitusta työstetään monitoimitalon kanssa rinnan. Uudisrakennushankkeiden on määrä käynnistyä vaiheittain monitoimitalon valmistuttua vuoden 2023 jälkeen.

Edellä mainittujen yhtiöiden lisäksi ”Runosmäki yhdessä” -nimiseen ryhmittymään kuuluvat myös:

  • Pääsuunnittelija ja arkkitehtuuri: Arkkitehtitoimisto Konkret
  • Rakennesuunnittelu, rakennusfysiikka ja tietomallikoordinaattori: Sweco Rakennetekniikka
  • Lvi ja automaatio: Insinööritoimisto R.J Virta
  • Sähkö- ja telesuunnittelu: Rejlers Finland
  • Pohjarakennesuunnittelu: SM Maanpää
  • Akustiikkasuunnittelu: Promethor

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Turun Runosmäen monitoimitalon toteuttaja valittiin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat