Kokeile kuukausi maksutta

Urban Tech Helsinki ratkoo kaupunkien kehityshaasteita – hautomo on Helsingin ja Aallon yhteishanke

Painopisteinä ovat erityisesti puhdas energia, liikkuminen, kestävä rakentaminen, kiertotalous, jätehuolto ja urbaani ruoantuotanto. Hautomohaku pyritään käynnistämään kesäkuussa.

 

Uuden hautomon tarkoituksena on synnyttää innovatiivisia ja kasvukykyisiä yrityksiä, jotka keskittyvät ratkaisemaan kaupunkien haasteita mm. liikenteessä ja rakentamisessa.

Helsingin kaupunki ja Aalto-yliopisto perustavat uuden Urban Tech Helsinki -hautomon helsinkiläisille startup-yrityksille. Puhtaisiin ja kestäviin kaupunkiratkaisuihin keskittyvän hautomon tarkoituksena on synnyttää innovatiivisia ja kasvukykyisiä yrityksiä, jotka keskittyvät ratkaisemaan kaupunkien haasteita. Painopisteinä ovat erityisesti puhdas energia, liikkuminen, kestävä rakentaminen, kiertotalous, jätehuolto ja urbaani ruoantuotanto.

Hautomon tavoitteena on houkutella uusia osaajia ja yrityksiä pääkaupunkiseudulle sekä tukea ja vauhdittaa uusien, erityisesti tutkimuslähtöisten yritysten syntymistä ja alkuvaiheen kasvua. Lisäksi hautomotoiminnalla halutaan tukea tutkimustyön synnyttämien innovaatioiden kasvua kansainväliseksi liiketoiminnaksi. Samalla tähdätään tiiviiseen yhteistyöhön kestäviä kaupunkiratkaisuja kehittävien suurten yritysten kanssa. Helsingin kaupungin rahoitus uudelle hautomolle tulee innovaatiorahastosta.

”Urban Tech Helsinki on erinomainen lisä Helsingin innovaatioekosysteemiin. Haluamme toimia yhä aktiivisemmin alustana mielenkiintoisille ja tuloksellisille innovaatioille, jotka etsivät ratkaisuja aikamme suuriin globaaleihin haasteisiin ja tuottavat uusia vientimahdollisuuksia.”, sanoo pormestari Jan Vapaavuori tiedotteessa.

Urban Tech Helsinki toimii sekä startup-kampus Maria 01:n tiloissa että Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella sekä kytkeytyy tiiviisti muuhun alueen korkeakoulukampuksilla tehtävään innovaatio- ja hautomotoimintaan. Hautomotoiminta on voittoa tavoittelematonta. Yhteistyösopimus Helsingin ja Aalto-yliopiston välillä Urban Tech Helsingin toiminnasta on voimassa 2021-2025. Tavoitteena on, että haku hautomoon aukeaa kesäkuussa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Urban Tech Helsinki ratkoo kaupunkien kehityshaasteita – hautomo on Helsingin ja Aallon yhteishanke”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat