Kokeile kuukausi maksutta

GRK:lle 10,5 miljoonan tieurakka Varkaus – Varpaisenmäki -välillä

Ensimmäiset urakat valmistuvat ensi syksynä, koko hanke syksyllä 2022.

Väylävirasto on käynnistynyt Vt 23 Varkaus–Varpaisenmäki -tiehankkeen, jolla parannetaan liikenteen sujuvuutta ja lisätään tien kestävyyttä. Hankkeelle on myönnetty rahoitusta 10,5 miljoonaa euroa. Urakoitsijana toimii GRK Infra, joka toteuttaa sen Suunnittele ja toteuta (ST) -mallilla.

Mustinsalon ja Kortemäen välille sijoittuvan urakka-alue 2:n on tarkoitus valmistua syksyllä 2021. Koko hanke on aikataulutettu valmistumaan lokakuussa 2022.

Varkauden puoleisessa päässä rakennetaan uutta päällystettä ja uusi alikulkusilta. Mustinsalon, Kortemäen  sekä Leppävirran alueella parannetaan nykyisen tien tasausta.  Kaikilla urakka-alueilla kehitetään valaistusta ja tehdään yksityistiejärjestelyitä. Myös joitakin liittymiä poistetaan lainvoimaisen tiesuunnitelman mukaisesti.

Tietöiden taustalla on vuonna 2013 laadittu tiesuunnitelma Varkaus–Viinijärvi. Kyseisellä tieosuudella on jo toteutettu pienempiä osuuksia Varkaudesta Joensuuhun esimerkiksi ohituskaistoja rakentamalla.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “GRK:lle 10,5 miljoonan tieurakka Varkaus – Varpaisenmäki -välillä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat