Helsinki etsii vuoden parasta katutyömaata kilpailulla – ehdotuksia halutaan sekä asukkailta että alan toimijoilta

Tavoitteena on löytää työmaa, jonka työmaajärjestelyt, opastukset ja väliaikaiset kulkureitit ovat ensiluokkaisia ja jakaa hyviä käytäntöjä.

Arkistokuva Hämeentien peruskorjauksesta. Kuva: Outi Pyhäranta / HS

Helsinki etsii vuoden 2021 parasta katutyömaata tänään alkavalla Vuoden katutyömaa -kilpailulla. Kilpailun tavoitteena on löytää työmaa, jonka työmaajärjestelyt, opastukset ja kulkureitit ovat ensiluokkaisia ja jakaa hyviä käytäntöjä.

Katutyömaita arvioidaan kolmessa eri kategoriassa, jotka ovat kiinteistötyömaat, suuret katuremontit ja pienet katuremontit. Valinnat parhaista työmaista tekee raati, johon kuuluvat muun muassa Helen Oy, HSY, Rakli, Infra ry, Ficom, Invalidiliitto, HSL ja Helsingin kaupunki.

Työmaat otetaan kilpailuun mukaan ehdotusten perusteella. Ehdotuksia kerätään kaupunkilaisilta, mutta myös infra-alan toimijat voivat ehdottaa omia työmaitaan mukaan kilpailuun. Työmaata ehdottaessaan ei tarvitse tietää, mihin kategoriaan työmaa kuuluu.

Ehdotuksia hyvistä katutyömaista voi tehdä keskiviikkoon 15.9. asti. Arviointiraati seuraa kesän aikana kilpailussa mukana olevia työmaita ja huomioi muun muassa sitä, miten helppoa työmaan läheisyydessä on kävellä tai pyöräillä. Lisäksi huomioidaan työmaan esteettömyyttä, siisteyttä, turvallisuutta, työmaataulua ja yleisvaikutelmaa. Arviointeja tehdään työmaakäynneillä ja työmailta saatujen aineistojen avulla.

Raati päättää kilpailun voittajat kussakin kategoriassa kaupunkilaisten antamat äänet huomioiden lokakuun alussa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsinki etsii vuoden parasta katutyömaata kilpailulla – ehdotuksia halutaan sekä asukkailta että alan toimijoilta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat