Kokeile kuukausi maksutta

Hervantaan nousee opiskelijoiden suunnittelema puukerrostalopari – moduulit paikalleen lähes asumisvalmiina

Yksiöiden ja kaksioiden katto-, seinä- ja lattiapinnat lattialämmityksineen sekä kylpyhuoneet ja keittiöt asennetaan moduuleihin jo tehtaalla.

Kahteen kuusikerroksiseen puukerrostaloon ratikkalinjan päätepysäkin kupeeseen tulee yhteensä 120 opiskelija-asuntoa. (Kuva: LVS-arkkitehdit)
Kuuntele juttu

Tampereen Hervantaan rakennetaan kaksi arkkitehtiopiskelijoiden suunnittelemaa puukerrostaloa, jotka kootaan työmaalle tulevista valmismoduuleista.

Kahteen kuusikerroksiseen puukerrostaloon ratikkalinjan päätepysäkin kupeeseen tulee yhteensä 120 opiskelija-asuntoa. Yksiöiden ja kaksioiden katto-, seinä- ja lattiapinnat lattialämmityksineen sekä kylpyhuoneet ja keittiöt asennetaan moduuleihin jo tehtaalla.  Jokaisessa asunnossa on myös ranskalainen parveke.

Parhaillaan käynnissä ovat maanrakennustyöt ja elementtiasennukset alkavat heinäkuussa. Lumipuuksi nimetty kohde valmistuu muuttokuntoon keväällä 2022.

Lumipuu on opiskelijoille suunnatun arkkitehtikilpailun tulosta, jonka voittajaksi seuloutui Aleksi Kraaman ja Eero Kuokkanen ehdotus.

Kohteen suunnittelusta on vastannut pääsuunnittelijana Arkkitehdit LSV. CLT-tilaelementit toimittaa Elementti Sampo ja urakoitsijana toimii Rakennusliike Tikirak. Rakennesuunnittelusta ja akustiikkasuunnittelusta vastaa A-Insinöörit ja palosuunnittelusta L2 Paloturvallisuus.

Tampereen yliopiston arkkitehtuuriopiskelijoille suuntaaman ideakilpailun rahoittivat ympäristöministeriö ja Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA.

Edit 10.5. Korjattu nimivirhe. 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hervantaan nousee opiskelijoiden suunnittelema puukerrostalopari – moduulit paikalleen lähes asumisvalmiina”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat