Kokeile kuukausi maksutta

Lehto rakentaa hoivapalvelukiinteistön Turkuun

Lehdon mukaan hoivapalveluja halutaan entistä enemmän lähemmäs isojen kaupunkien keskustaa ja niin, että ne sijaitsevat lähellä tavanomaisia asuntoja.

Turkuun rakennetaan hoivapalveluita. Havainnekuva Lehto.

Lehto ja Erikoissijoitusrahasto eQ Yhteiskuntakiinteistöt ovat solmineet sopimuksen koskien Kiinteistöosakeyhtiö Fredricin osakekantaa Turun Herttuankulmassa. Kohde on osa noin kymmenentuhannen kerrosalaneliön hoivakorttelia.

Tulevaisuudessa Turun Herttuankulman kohteeseen rakentuu muun muassa Satunummen päiväkoti, Esperin hoivayksikkö sekä 41 pääasiassa senioreille suunnattua vuokra-asuntoa. Hankkeen koko on yhteensä noin 5 400 kerrosneliötä.

Lehdon hankepäällikkö Miika Liukko toteaa yhtiön tiedotteessa, että hoivapalveluja halutaan entistä enemmän lähemmäs isojen kaupunkien keskustaa ja niin, että ne sijaitsevat lähellä tavanomaisia asuntoja.

”Tämä mahdollistaa vaikkapa sukupolvien yhdessä asumisen ja elämisen kaupunkiympäristössä”, Liukko sanoo.

Erikoissijoitusrahasto eQ Yhteiskuntakiinteistöjen sijoitusjohtaja Jennifer Eloheimon mukaan kaupungistuminen koskee myös ikääntyvää väestöä.

”Lasten ja ikääntyneiden yhdistäminen saman katon alle antaa lisää ulottuvuuksia kumpaankin toimintaan”, hän sanoo.

Lehto hyödyntää kohteiden rakentamisessa kotimaisten tehtaidensa moduulituotantoa, kuten kylpyhuone-keittiömoduuleja. Lehdon mukaan tehdastuotteiden hyödyntäminen rakentamisessa lyhentää työmaavaihetta ja tuo mukanaan kustannushyötyjä.

Tehdastuotannon yhdistäminen paikallarakentamiseen parantaa myös ekologisuutta, sillä tehtailla materiaalit pystytään hyödyntämään perinteistä rakentamista tehokkaammin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lehto rakentaa hoivapalvelukiinteistön Turkuun”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat