Kokeile kuukausi maksutta

Mestarintunnelin uutta liikennejärjestelmää rakennettiin yli vuosi – käyttöönotto ensi yönä

Tietoa kerätään muun muassa 24 liikennekameran, päivitetyn paloilmoitinjärjestelmän sekä 48 häiriönhallintajärjestelmän kameran avulla.

Mestarintunneli on nyt täynnä uusinta liikenteenvalvontateknologiaa. Mittava järjestelmäremontti kesti yli vuoden.
Kuuntele juttu

Espoon Leppävaarassa sijaitsevan Kehä I:n Mestarintunnelin uusi liikenteenohjausjärjestelmä on saatu valmiiksi.  Yli vuoden kestäneessä mittavassa infrahankkeessa on uusittu liikenteenhallinnan, tunnelitekniikan ja turvajärjestelmien ohjausjärjestelmät sekä tietoliikenneverkko, liikenteen valvontakamerat ja kamerapohjainen häiriönhavaintojärjestelmä.

Suomen vilkkaimpiin kuuluvan maantietunnelin toimintaa seurataan ympäri vuorokauden ja liikkumista ohjataan Fintrafficin tieliikennekeskuksesta. Sieltä hoidetaan tarpeen mukaan vaihtuvia nopeusrajoitusmerkkejä, tiedotus-, kaista- ja varareittiopasteita sekä pysäytetään liikenne valo-opasteilla ja puomeilla. Tietoa kerää yhteensä 24 liikennekameraa, päivitetty paloilmoitinjärjestelmä sekä 48 häiriönhallintajärjestelmän kameraa.

Mestarintunnelin läpi ajaa päivittäin keskimäärin 80 000 autoa. Uusi liikenteenohjausjärjestelmä otetaan liikenteen käyttöön 11.5. klo 02.00.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Mestarintunnelin uutta liikennejärjestelmää rakennettiin yli vuosi – käyttöönotto ensi yönä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat