Opiskelijat rakennuttavat uuden opiskelijakeskuksen Otaniemeen

Opiskelijakeskus rakennetaan niin sanottuun Kemistin kortteliin, jonka kehittämiseksi järjestettiin vuonna 2016 kansainvälinen kutsukilpailu. Kilpailun voitti Anttinen Oiva Arkkitehtien laatima Nexus-ehdotus, joka toimii opiskelijakeskuksen suunnittelun perustana.

Opiskelijakeskus nousee aivan Aalto-yliopiston metroaseman viereen. Havainnekuva Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy.

Aalto-yliopiston kampukselle Espoon Otaniemeen rakennetaan uusi opiskelijakeskus. Aalto-yliopiston metroaseman viereen nousevan opiskelijakeskuksen on määrä olla valmis kesällä 2024.

Hankkeesta ovat sopineet Aalto-yliopiston ylioppilaskunta, Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaiden säätiö, ruotsinkielinen osakunta Teknologföreningen sekä Aalto-yliopisto.

Alkuvaiheessa Aalto-yliopisto kehittää ja rakennuttaa kohteen. Opiskelijajärjestöt osallistuvat rakennuksen suunnitteluun ja lunastavat kukin osuutensa opiskelijakeskuksesta sen valmistumisen jälkeen. Aalto-yliopisto vuokraa rakennuksesta tiloja esimerkiksi opiskelijapalveluita varten.

Opiskelijakeskus rakennetaan niin sanottuun Kemistin kortteliin, jonka kehittämiseksi järjestettiin vuonna 2016 kansainvälinen kutsukilpailu. Kilpailun voitti Anttinen Oiva Arkkitehtien laatima Nexus-ehdotus, joka toimii opiskelijakeskuksen suunnittelun perustana.

Aalto-yliopiston talousjohtaja Marianna Bomin mukaan uusi opiskelijakeskus luo entistä paremmat edellytykset opiskelijoiden yhteisöllisyyden kehittämiseen ja hyvinvoinnin tukemiseen.

Rakennuksesta tulee tiedotteen mukaan ”helposti lähestyttävä, toiminnallisesti joustava, monipuolista käyttöä tukeva ja energiatehokas”. Sen sisätiloissa tavoitellaan ”pajamaisuutta ja rentoutta ja teknisissä ratkaisuissa elinkaariedullisuutta ja ekologisuutta”. Rakennuksen bruttoala on noin 4 700 neliömetriä.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Opiskelijat rakennuttavat uuden opiskelijakeskuksen Otaniemeen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat