Skanska rakentaa Turun Kakolanmäen puhdistamon uuden UV-laitoksen

Urakka toteutetaan puhdistamon sisältä rakentaen.

Kuva: Hannu Vallas

Turun seudun puhdistamo Oy ja Skanska ovat allekirjoittaneet sopimuksen Kakolanmäen jätevedenpuhdistamon uuden poistoputken UV-laitosurakasta. Urakka sisältää Kakolanmäen alle aiemmin tänä vuonna valmistuneeseen luolatilaan rakennettavan UV-desinfiointilaitoksen.

”On hienoa jatkaa yhteistyötä pitkäaikaisen asiakkaan kanssa nyt alkavan haastavan hankkeen myötä. Kohteen rakentaminen asettaa korkeat vaatimukset muun muassa logistiikan ja aikataulujen hallinnalle. Lisäksi hankkeessa on varmistettava käynnissä olevan laitoksen puhdistusprosessin häiriöttömyys”, sanoo tulosyksikön johtaja Markku Ihamäki Skanskalta.

Urakka toteutetaan puhdistamon sisältä rakentaen. Desinfiointikäsittelyn jälkeen poistoputkea pitkin mereen johdettava puhdistettu jätevesi täyttää uimavedelle asetetut hygieeniset vaatimukset. Hankkeen valmistuttua puhdistamo yltää nykyistä parempaan lopputulokseen, mikä vähentää Itämereen kohdistuvaa kuormitusta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanska rakentaa Turun Kakolanmäen puhdistamon uuden UV-laitoksen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat