SRV peruskorjaa Snellmanian Helsingin Yliopistokiinteistöille

1830-luvulla valmistunut rakennussuojelulailla suojeltu rakennus on alun perin valmistunut sairaalakäyttöön. Peruskorjaus valmistuu vuonna 2022.

Snellmanian sisäpiha. Kuva: Arkkitehtitoimisto Okulus Oy

SRV ja Helsingin yliopistokiinteistöt ovat allekirjoittaneet sopimuksen Helsingin Kruunuhaassa sijaitsevan Snellmanian peruskorjauksesta. Kulttuurihistoriallisesti arvokkaan rakennuksen projektinjohtourakan arvo on noin 12 miljoonaa euroa. Hankkeen suunnittelu on käynnistynyt ja rakentaminen alkaa vielä tässä kuussa. Peruskorjaus valmistuu syksyllä 2022.

1830-luvulla rakennettu Snellmania sijaitsee osoitteessa Unioninkatu 37 ja tunnetaan myös nimellä Vanhan klinikan päärakennus. Alun perin sairaalakäyttöön rakennettu kiinteistö muutettiin 1990-luvulla Helsingin yliopiston opetus- ja toimistotiloiksi, jotka ovat valtiotieteellisen tiedekunnan käytössä.

Rakennus kuuluu Helsingin yliopiston rakennusten muodostamaan valtakunnallisesti ja kulttuurihistoriallisesti merkittävään rakennettuun ympäristöön. Rakennus on suojeltu rakennusperintölain nojalla ja sen julkisivut, rakenteet sekä osa sisätiloista vota suojeltuja. Korjaustöiden suunnittelua on tehty tiiviissä yhteistyössä museoviraston kanssa.

Rakennus muodostuu päärakennuksesta ja kahdesta siipirakennuksesta. Peruskorjauksen laajuus on noin 5 300 bruttoneliömetriä ja siinä kiinnitetään erityistä huomiota julkisivujen, rungon ja kiinteiden sisäpuolisten rakenteiden säilymiseen. Korjaustyöt ja tarvittavilta osin uusiminen toteutetaan siten, että rakenteet, materiaalit ja työtavat vastaavat alkuperäistä toteutusta ja sopivat rakennuksen ominaispiirteisiin. Samalla huomioidaan vastuullsiet ja kestävät korjausratkaisut rakennuksen koko elinkaarta ja hiilijalanjälkeä ajatellen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SRV peruskorjaa Snellmanian Helsingin Yliopistokiinteistöille”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat