Kokeile kuukausi maksutta

Vapaavuori lähtee lomien jälkeen NREP:n neuvonantajaksi – pitää näppinsä erossa Helsinkiä koskevista hankkeista

NREP:ssä hänen asiantuntijaroolinsa koskee enemmän koko konsernia kuin yhtiön Suomen toimintoja.

 

Jan Vapaavuoren osa-aikainen NREP-pesti alkaa elokuun lopussa.
Kuuntele juttu

Helsingin kaupungin pormestarin pestin jättävä Jan Vapaavuori (kok.) on löytänyt olympiakomitean puheenjohtajuuden rinnalle muutakin työtä. Hän siirtyy elokuun lopussa kiinteistösijoitusyhtiö NREP:n osa-aikaiseksi neuvonantajaksi. Asiasta uutisoi Kauppalehti.

Tulevassa työssään Vapaavuori kertoo irrottautuvansa kaikkia Helsinkiä koskevista hankkeista ensimmäisen puolen vuoden ajan. KL:n haastattelussa hän paljastaa tarjolla olevan myös muita kiintoisia tehtäviä.

NREP:ssä hänen asiantuntijaroolinsa koskee enemmän koko konsernia kuin yhtiön Suomen toimintoja.

KL:n haastattelussa hän sanoo halunneensa uusien tehtävien kiinnittyvän urbaanin elinympäristön kehittämiseen.

”Kaupunkikehityksessä on kyse monista eri asioista, mutta tuskin on asiaa, jolla on niin laaja-alaista vaikuttavuutta kuin kiinteistöillä ilmastonmuutoksen torjunnasta alkaen”, hän toteaa.

Vapaavuori uskoo kaupungistumisen megatrendin jatkuvan, mutta samalla kaupungit joutuvat pohtimaan elävöitetäänkö keskusta-alueita uusilla asunnoilla, toimistoilla, kulttuurilaitoksilla tai esimerkiksi panostuksilla ranta-alueisiin.

”Uskon, että ne kaupungit tulevat olemaan voittajia, jotka onnistuvat parhaiten kumppanoitumaan yksityisen sektorin kanssa ja löytämään uudelleen elinvoimaa tuovia ratkaisuja”, hän sanoo Kauppalehdessä.

Päivitetty 11.5. klo 9.00 Vapaavuoren kommenteilla.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vapaavuori lähtee lomien jälkeen NREP:n neuvonantajaksi – pitää näppinsä erossa Helsinkiä koskevista hankkeista”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat