Kokeile kuukausi maksutta

Järvenpää valitsi ensimmäiset rakennuttajakumppanit Ainolan aluekeskukseen

Hartela toteuttaa aluekeskuksen keskuskorttelin. Kaupunginvaltuusto päätti myös viereisen korttelin toteuttajasta.

Kuva: Arkkitehtipalvelu Oy

Järvenpään kaupunki on valinnut ensimmäiset rakennuttajakumppanit eteläiseen Järvenpäähän tulevan uuden Ainolan aluekeskuksen toteuttajiksi. Valtuusto valitsi Ainolan aluekeskuksen keskuskorttelin toteuttajaksi Hartelan ehdotuksen Salainen Puutarha.

”Haimme hinta-laatu-kilpailussa laadukasta toteutusehdotusta keskuskortteliin. Hartelan korkeatasoinen ja kaupunkikuvaltaan aluekeskukseen erinomaisesti istuva ehdotus vastasi parhaiten kaupungin tavoitteisiin ja laatukriteereihin”, sanoo kaupungin maankäyttöjohtaja Juhana Hiironen.

Kaupunki järjesti Ainolan aluekeskuksen keskuskorttelin kehittämisestä ja kumppanin valinnasta suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun viime keväällä.

”Olemme tyytyväisiä, että ehdotuksemme vastasi kaupungin tavoitteisiin ja lähdemme innolla mukaan aluekeskuksen kehittämiseen. Asuntorakentaminen hyvien raideyhteyksien varrelle on myös kestävän kehityksen tavoitteidemme mukaista”, sanoo Hartelan Etelä-Suomen aluejohtaja Tuomas Ruponen.

Keskuskorttelin ohella valtuusto päätti viereisen korttelin toteuttajien valinnasta neuvottelumenettelyyn perustuen. Aluekeskukseen vievän liikenneympyrän länsipuolelle tulee HOK-Elannon uusi market. Korttelin asumisen kokonaisuuden toteuttaa NCC.

”Aluekeskuksen kumppanuuskaavoitus käynnistyy valittujen toimijoiden kanssa tulevana syksynä. Tavoitteena on,e ttä asemakaava on lainvoimainen kevättalvella 2022 ja rakentaminen alkaa syksyllä 2022”, sanoo Järvenpään kaupungin hankekehityspäällikkö Salla Niemelä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Järvenpää valitsi ensimmäiset rakennuttajakumppanit Ainolan aluekeskukseen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat