Kuopion Puijonkuppeen asuntorakentaminen käynnistyy syksyllä

Puijonkuppee nousee entisen Savonia-ammattikorkeakoulun kampuksen paikalle.

Havainnekuva Kuopion Kiurusta. Kuva: Skanska.

Skanska on aloittanut Kuopion uuden Puijonkuppeen asuinalueen ensimmäisen kohteen ennakkomarkkinoinnin. Rakentamisen ennakoidaan alkavan alkusyksystä ja As. Oy Kuopion Kiuru valmistuu loppuvuodesta 2022.

Kohteen asuntojen koot vaihtelevat 29 neliön yksiöistä 114-neliöisiin neljän huoneen perheasuntoihin. 8-kerroksisessa rakennuksessa on 53 asuntoa. Kaikissa asunnoissa on parveke.

Kuopion Kiurulle tavoitellaan RTS-ympäristöluokitusta, jossa arvioidaan jo suunnitteluvaiheessa rakennuksen kestävyyteen, kosteudenhallintaan, käytettävyyteen, ylläpitoon ja asumisviihtyvyyteen liittyviä ratkaisuja. Tavoitteena on ympäristövastuullisesti suunniteltu ja rakennettu, energiatehokas sekä sertifioitu rakennus. Katolle asennettavat aurinkopaneelit kattavat osan yhteisestä sähköstä, ja rakennus on A-energialuokkaa.

Kuopion Hatsalan kaupunginosaan tuleva Puijonkuppeen asuinalue nousee aiemman Savonia-ammattikorkeakoulun kampuksen paikalle. Neljän korttelin kokoiselle alueelle rakentuu noin 20 kerrostaloa, joissa on yhteensä noin 800 asuntoa. Lisäksi alueelle rakennetaan noin 400 paikan pysäköintilaitos. Nimeensä Puijonkuppee sai nimikilpailussa vuonna 2020.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kuopion Puijonkuppeen asuntorakentaminen käynnistyy syksyllä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat