Kokeile kuukausi maksutta

Ruukki pyrkii ensimmäiseksi fossiilittomien teräsrakennustuotteiden valmistajaksi

Tuotteet aiotaan lanseerata kaupallisesti vuonna 2026 pilotoinnin jälkeen.

Kuva: Markku Heinonen

Ruotsalaisen SSAB:n tytäryhtiö Ruukki Constructions haluaa olla ensimmäinen fossiilittomia teräsrakennustuotteita asiakkailleen tarjoava yritys. Tuotteet valmistetaan SSAB:n HYBRIT-teknologiaan perustuvasta fossiilittomasta teräksestä, ja yhtiö aikoo lanseerata ne kaupallisesti vuonna 2026. Jo ennen tätä Ruukki aikoo pilotoida fossiilittoman teräksen käyttöä valittujen asiakkaidensa kanssa.

”Olemme sitoutuneet kehittämään tuotevalikoimaamme niin, että voimme auttaa asiakkaitamme vähentämään hiilipäästöjään, ja etsimme asiakaskumppaneita, joiden kanssa pystymme luomaan fossiilivapaan arvoketjun aika rakennuksen elinkaaren loppuun saakka”, Ruukki Constructionin toimitusjohtaja Sami Eronen sanoo.

Fossiilittoman teräksen käyttö tuotevalikoimassa pienentää Ruukin mukaan kyseisten tuotteiden hiilipäästöjä jopa 85 prosentilla. Omassa toiminnassaan Ruukki tavoittelee vielä 25 prosentin hiilipäästöjen vähennystä vuoteen 2026 mennessä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ruukki pyrkii ensimmäiseksi fossiilittomien teräsrakennustuotteiden valmistajaksi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat