UKI Arkkitehdit ostaa Arkkitehtitoimisto Laation – ”Nyt pitkäaikaiset toimijat alkavat vetää yhtä köyttä”

UKI Arkkitehtien toimitusjohtajan mukaan kauppa on yhtiön keino lujittaa paikkaansa suurten toimistojen joukossa.

Arkkitehtitoimisto Laatio Oy:n toimitusjohtaja Weikko Kotila, UKI Arkkitehdit Oy:n varatoimitusjohtaja Ulla Passoja, Laation hallituksen puheenjohtaja Meri Ruuskanen, Laation osakkaat ja arkkitehdit Hanna Kangas ja Jukka Laaksonen sekä UKI Arkkitehtien toimitusjohtaja Mikko Heikkinen.

UKI Arkkitehdit Oy ja Arkkitehtitoimisto Laatio Oy ovat tehneet aiesopimuksen yrityskaupasta, jossa UKI Arkkitehdit ostaa Arkkitehtitoimisto Laation osakekannan.

”Historiassa olemme olleet kilpailijoita, koviakin sellaisia. Nyt pitkäaikaiset tunnetut toimijat alkavat vetää yhtä köyttä”, UKI Arkkitehtien tomitusjohtaja Mikko Heikkinen sanoo yhtiön tiedotteessa.

Heikkisen mukaan yhtiöt ovat tehneet reilut kaksi vuotta yhteistyötä Suomessa ja ulkomaan projekteissa.

”Olemme tulleet hyvin toimeen, ja niin syntyi halu yhteistyön syventämiseen”.

UKI Arkkitehdit on viime vuosina kasvanut tasaisesti ja työllistää kaupan jälkeen yli 90 arkkitehtisuunnittelun ammattilaista Oulussa, Helsingissä ja Jyväskylässä. Laation henkilöstö jatkaa yhtiössä vanhoina työntekijöinä.

Heikkisen mukaan julkisessa hankinnassa olevissa isoissa hankkeissa referenssivaatimukset täyttyvät vain suurimmilla suunnittelutoimistoilla. UKI on ollut mukana suunnittelemassa suuria sairaalahankkeita Oulussa, Tampereella ja Helsingissä. Yrityskauppa on yhtiön keino lujittaa paikkaansa suurten toimistojen joukossa.

”Ala keskittyy, ja keskisuurillakin arkkitehtitoimistoilla palvelujen myynti on hankaloitunut. Jotta toimisto voi tarjota isoja ja merkittäviä hankkeita, se tarvitsee runsaasti resursseja ja referenssejä lyhyeltä aikaväliltä. Aiomme jatkossakin kuulua tähän joukkoon”, Heikkinen sanoo.

Aloite yrityskauppaan tuli Heikkiseltä. Laation omistajat olivat kuitenkin pohtineet yrityksen tulevaisuutta jo jonkin aikaa.

”UKI on meille sopiva yhteistyökumppani, oululainen vakaa ja perinteinen toimija. Olemme loppujen lopuksi aika samankaltaisia yrityksiä, joilla on yhteneväisyyksiä historiassa. Näemme yhdistymisessä paljon mahdollisuuksia”, Laation toimitusjohtaja Weikko Kotila sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “UKI Arkkitehdit ostaa Arkkitehtitoimisto Laation – ”Nyt pitkäaikaiset toimijat alkavat vetää yhtä köyttä””

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat