Asuntokauppojen määrät kasvoivat viime vuodesta

Maakunnittain tarkasteltuna hinnat nousivat viime vuoteen nähden toisella neljänneksellä eniten Kymenlaaksossa, Päijät-Hämeessä ja Lapissa. Hinnat laskivat eniten Satakunnassa, Pohjois-Karjalassa ja Kainuussa.

Sari Koivisto, Rainer Lampinen ja poika Jimi Matikka kävivät kesäkuussa katsomassa asuntoa Espoon Saunalahdessa. Huoneistokeskuksen Irina Kaijanen esittelee pihaa. Kuva: Emilia Anundi / HS

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat vuoden 2021 toisella neljänneksellä ja kesäkuussa viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna eri puolilla Suomea. Asuntokauppoja tehtiin kiinteistönvälittäjien kautta toisella neljänneksellä 55 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat toisella neljänneksellä 6,5 prosenttia ja kesäkuussa 6,0 prosenttia vuodessa. Muualla Suomessa hinnat nousivat vuodessa 4,0 prosenttia sekä toisella neljänneksellä että kesäkuussa. Maakunnittain tarkasteltuna hinnat nousivat viime vuoteen nähden toisella neljänneksellä eniten Kymenlaaksossa, Päijät-Hämeessä ja Lapissa. Hinnat laskivat eniten Satakunnassa, Pohjois-Karjalassa ja Kainuussa.

Uusien osakeasuntojen hinnat nousivat toisella neljänneksellä

Uusien osakeasuntojen hinnat nousivat vuoden 2021 toisella neljänneksellä viime vuoden vastaavan ajankohtaan verrattuna pääkaupunkiseudulla 9,4 prosenttia ja muualla Suomessa 3,6 prosenttia. Uudiskohteiden hinnat nousivat viime vuoteen nähden eniten Vantaalla, Espoossa ja Helsingissä.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Asuntokauppojen määrät kasvoivat viime vuodesta”

  1. Myös pientalojen arvot ovat nousseet pandemian aikana pks sekä muissa kasvukeskuksissa.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat