Kokeile kuukausi maksutta

Ensto luopuu Ensto Building Systemsistä

EBS:n myynti tukee toimitusjohtaja Hannu Keinäsen mukaan Enston kasvustrategian seuraavaa vaihetta.

Sähköistysratkaisuja toimittava kansainvälinen perheyhtiö Ensto on tehnyt strategisen päätöksen keskittyä sähkönjakeluliiketoimintaan ja myy Ensto Building Systems (EBS) -liiketoimintansa Legrandille, joka on kansainvälisesti merkittävä toimija sähköistyksen ja rakennusten digitaalisten infrastruktuurien alalla.

Yhtiön mukaan Legrand pystyy tarjoamaan Ensto Building Systemsille ja sen asiakkaille mahdollisuuden kasvuun kaikilla tuotealueilla, erityisesti Pohjoismaissa. Vastaavasti Enston omistajat, hallitus ja johto voivat keskittyä täysin Ensto DSO (Distribution System Operators) -liiketoiminnan kehittämiseen ja sen tavoitteeseen tulla johtavaksi asiantuntijaksi sähköverkkoyhtiöille.

”Yrityskauppa tukee Enston kasvustrategian seuraavaa vaihetta ja antaa meille mahdollisuuden kehittyä johtavaksi asiantuntijaksi sähköverkkoyhtiöille valituilla segmenteillä kansainvälisillä markkinoilla”, sanoo Ensto-konsernin toimitusjohtaja Hannu Keinänen tiedotteessa.

Legrandin toimitusjohtaja Benoît Coquartin mukaan yritysosto on täysin linjassa yhtiön kasvustrategian kanssa, koska sen avulla se voi laajentaa maantieteellisesti ja päästä lupaaville markkinoille.

Yrityskaupan jälkeen Ensto toimii 17 maassa, työllistää noin 815 henkilöä, ja sen liikevaihdon arvioidaan olevan 140 miljoonaa euroa vuonna 2021. Ensto Invest on jatkossakin Enston omistaja ja Miettisen perheyrityksen Family Office.

EBS:n liikevaihto on noin 120 miljoonaa euroa.

Kaupan toteutuminen edellyttää viranomaisten hyväksynnän. Osana yrityskauppaa Ensto ja Legrand ovat solmineet lisenssisopimuksen Ensto-tavaramerkin käytöstä EBS-liiketoiminnan yhteydessä. Osapuolet eivät julkista kauppahintaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ensto luopuu Ensto Building Systemsistä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat