Uponorin talotekniikka-divisioonilla vahva toinen neljännes

Liikevoiton ja kannattavuuden paranemisen taustalla ovat hyvä kysyntä Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa, yhtiön vahva operatiivinen suoritus sekä operational excellence -ohjelma, joka etenee hyvin.

Uponorin vuosi on ollut vahva.

Uponorin liikevaihto kasvoi huhti-kesäkuussa 27,5 prosenttia eli 353 miljoonaan euroon. Yhtiön vertailukelpoinen liikevoitto oli 48 miljoonaa. Tammi-kesäkuussa Uponorin liikevaihto kasvoi lähes 20 prosenttia 663 miljoonaan euroon ja vertailukelpoinen liikevoitto oli 96 miljoonaa, kasvua 45,8 prosenttia,

Uponorin toimitusjohtaja Jyri Luomakosken mukaan aktiivisuus asuntorakentamisen markkinoilla Atlantin molemmin puolin on pysynyt korkealla tasolla vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Rakennusaktiivisuus yhdyskuntatekniikan markkinoilla Pohjoismaissa on ollut myös hyvällä tasolla.

”Hyvä kysyntä yhdistettynä vahvaan operatiiviseen suoritukseemme sekä hyvin etenevään operational excellence -ohjelmaamme ovat tukeneet liikevoittomme ja kannattavuutemme kasvua”, Luomakoski sanoo yhtiön tiedotteessa. Hän muistuttaa kuitenkin, että vertailukausi oli COVID-19-pandemiaan liittyvien rajoitusten takia heikompi.

Uponorin Euroopan talotekniikka jatkoi vahvaa suoritustaan. Liikevaihto kasvoi useimmilla markkinoilla, ja kasvaneet myyntivolyymit yhdessä operational excellence -ohjelman hankkeiden kanssa vauhdittivat kannattavuuden paranemista.

Pohjois-Amerikassa Uponorin talotekniikan liikevaihto ja liikevoitto paranivat. Kysyntä on pysynyt korkealla tasolla sekä Yhdysvalloissa että Kanadassa. Yhtiön mukaan kysyntä on vilkastumassa myös liike- ja julkisen rakentamisen segmentissä.

”Kannattavuus kasvoi suurempien myyntivolyymien ja vahvan operatiivisen suorituksen johdosta hankinnan ja valmistuksen kulujen kasvusta huolimatta”, Uponor kertoo tiedotteessa.

Uponor Infran liikevaihto kasvoi, mutta liikevoitto laski. Liikevoiton lasku johtui hankinnan ja valmistuksen kulujen kasvusta, jota osittain tasapainotti suuremmat myyntivolyymit, tuotejakauma sekä räätälöityjen ratkaisujen myynti Norjassa.

Kulut kasvussa

Luomakosken mukaan hankinnan ja valmistuksen kulut ovat kasvaneet kaikilla markkinoilla. Uponor odottaa tämän paineen jatkuvan myös vuoden toisella puoliskolla.

”Aiemman kokemuksemme tukemana arvioimme, että voimme lieventää sen vaikutusta suurimmaksi osin hinnoittelulla. Meillä on lisäksi edelleen eräiden raaka-aineiden osalta toimituksiin liittyviä pullonkauloja, jotka ovat luoneet haasteita tuotantomme suunnittelun ja aikataulujen optimoinnille. Mikäli häiriöt jatkuvat, ne voivat alkaa vaikuttaa tuotantomme tehokkuuteen”, Luomakoski toteaa.

Tammi–kesäkuu 2021

  • Liikevaihto oli 662,5 (554,5) milj. euroa, kasvua 19,5 prosenttia. Valuuttakurssivaikutukset huomioiden orgaaninen kasvu oli 22,3 prosenttia.
  • Vertailukelpoinen liikevoitto oli 95,7 (65,6) milj. euroa, kasvua 45,8 prosenttia.
  • Liikevoitto oli 94,0 (58,8) milj. euroa, kasvua 59,7 prosenttia.
  • Osakekohtainen tulos oli 0,75 (0,51) euroa.
  • Sijoitetun pääoman tuotto oli 27,6 (19,0) prosenttia ja nettovelkaantumisaste -1,2 (40,2) prosenttia.
  • Liiketoiminnan rahavirta oli 64,0 (28,7) milj. euroa.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Uponorin talotekniikka-divisioonilla vahva toinen neljännes”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat