Väylävirasto keskeyttää Nelostien Simon liittymien rakennusurakan hankinnan

Urakkakilpailussa saatujen tarjousten hinnat olivat merkittävästi ennakoitua kalliimpia.

Väylävirasto on keskeyttänyt kahden Simossa sijaitsevan Valtatie neljän liittymän parantamisurakan hankinnan. Syynä on se, että hankkeesta käydyssä urakkakilpailussa saatujen tarjousten hinnat olivat merkittävästi ennakolta kalliimpia. Urakkakilpailussa olivat Simon taajaman kohdan sekä Ranuantien eritasoliittymän hankkeet.

Väylävirasto tekee uuden kilpailutuksen pelkästään Ranuantien eritasoliittymästä. Tämä kilpailutus käynnistetään nyt nopeasti. Simon taajaman kohdan osalta hankkeen erillisestä hankinnasta päätetään myöhemmin syksyllä.

”Kustannustason nousu yllätti, sillä hankkeen tiesuunnitelmien kustannusarvio on tältä keväältä. Hankkeen sisältöä supistettiin hiukan kilpailutuksessa, jotta se olisi mahtunut rahoitukseen”, Väyläviraston projektipäällikkö Keijo Heikkilä sanoo tiedotteessa.

Ranuantien eritasoliittymän työt on tarkoitus käynnistää uuden kilpailutuksen jälkeen syksyn 2021 aikana. Uusi kilpailutus ei viivästytä parannustöiden valmistumisaikaa, joka on syksyllä 2023.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Väylävirasto keskeyttää Nelostien Simon liittymien rakennusurakan hankinnan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat